5 must-sees in China.

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een vakantie en ontspanning. Er zijn veel mogelijkheden om hieraan te komen en misschien wil je dit wel in het buitenland doen. Wat dacht je van een rondreis door China door China? Maar als je er toch bent, zijn er wel een paar dingen die je echt moet zien. In dit artikel vertel ik je meer over 5 must-sees in China.

De Chinese Muur

Bijna iedereen kent deze muur wel en heeft er wel eens van gehoord. Deze muur van ruim 6000 kilometer in het noorden van China is dan ook erg bijzonder om te zien en echt een aanrader. Je kunt natuurlijk niet naar huis zonder de Chinese Muur te hebben gezien. Oorspronkelijk was de muur een verdedigingslinie tegen de Mongolen die China wilden veroveren, maar nu is het gewoon een toeristische trekpleister. Toch is de muur niet helemaal intact meer en zijn er delen afgebrokkeld, afgebroken of zwak, waardoor er niet meer op alle plaatsten gelopen mag worden. Want ja, je kunt gewoon nog over de muur lopen en dit is zeker een aanrader.

De Verboden Stad

Een nog redelijk bekende bezienswaardigheid in China is de Verboden Stad. Deze staat qua historie ook nog eens verband met de Chinese muur en is in dezelfde tijd gebouwd. De stad werd gebruikt door de keizers om hun rijk vanuit daar te besturen. Toch is er veel verandert in de stad en zijn de meeste gebouwen die er nu staan gebouwd in de 18e eeuw. Toch is het een echte aanrader om naartoe te gaan om wat Chinese cultuur en als je er liefhebber van bent, ook wat Chinese geschiedenis te snuiven.

Terracottaleger

Het Terracottaleger is een archeologische vondst die, zoals de naam doet vermoeden, bestaat uit een leger van Terracottafiguren. Deze figuren dienden als grafgift voor de eerste Chinese keizer, genaamd Qin Shi Huangdi. Hij wordt gezien als de eerste keizer omdat hij tijdens zijn korte keizerschap verschillende grote koninkrijken wist samen te voegen tot één rijk. Zijn Terracottaleger is heel lang niet gevonden doordat het bedekt was met een dikke zandlaag, in 1974 ontdekten boeren een terracottasoldaat en zo volgde de vondst van het hele leger. Het leger is erg indrukwekkend om te zien.

Datong

Datong is een stad in het noorden van China en ligt in de provincie Shanxi. Het is een erg indrukwekkende stad, mede door de indrukwekkende Xuankong Tempel. Dit is een tempel die aan de berg Mount Heng hangt en het is een wonderbaarlijk gezicht. Ook zijn de grotten van Yungang erg indrukwekkend om te zien met meer dan 50000 boeddhistische beelden. Maar naast deze tempel en grotten is er zelfs nog meer te doen in de stad. Een plek waar genoeg om te zien is dus.

Yangshuo

Naast alle bouwwerken is er ook mooie natuur in China en Yangshuo, met name het karstgebergte is hier een goed voorbeeld van. Je kunt door Yangshuo lopen, fietsen of zelfs varen op een rivier, terwijl je geniet van de prachtige natuur. Ook zijn er veel plekken waar je kunt verblijven en genieten, dus ontspanning ga je hier zeker vinden.

Tickets & Tours

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Verblijf

Booking.com

Reisgidsen

Meer bezienswaardigheden

chinese muur badaling

De Chinese muur

Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur. Iedereen heeft wel eens gehoord van

De Chines muur bij Mutianyu

Mutianyu is een veel bezocht deel van de Chinese Muur, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het