blog >>

Alles wat je moet weten als je voor langere tijd naar China gaat


Wilde je altijd al eens voor langere tijd naar het buitenland? En is nu je oog op China gevallen? Uitstekende keuze, het is een heel gaaf en interessant land. Bovendien ontwikkel je jezelf enorm als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Voor het zover is, is het verstandig om je goed voor te gaan bereiden voor dit avontuur. Maar waar moet je allemaal aan denken voor vertrek? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Sluit de benodigde verzekeringen af

Volgens de Nederlandse overheid blijft je Nederlandse zorgverzekering doorlopen als je niet langer dan acht maanden in het buitenland verblijft. Hou hier rekening mee. Naast een zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Omdat je een langere tijd in het buitenland zult verblijven is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Vergelijk verzekeraars en kies waar jij je allemaal voor wilt verzekeren. Kies vervolgens het pakket dat aansluit bij jouw reis zodat jij met een gerust hart naar China vliegt.

reis door china

Laat je vaccineren

Wat betreft je gezondheid wil je natuurlijk optimaal voorbereid zijn. Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je naar China gaat. Tevens raadt het GGD een aantal andere vaccinaties aan. Om jezelf en je gezondheid te beschermen, moet je naast de vaccinaties nog een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Deze voorzorgsmaatregelen worden verder toegelicht in dit artikel. 

Vraag een visum aan

Zonder visum kom je China niet in. Zodra je weet hoe je reis eruit gaat zien kun je bepalen welk visum je moet aanvragen. Alle informatie over het regelen van een visa vind je hier. 

Maak een kostenplaatje

Hoeveel je moet sparen hangt af van je manier van reizen. Reis je vooral met de trein, eet je op straat en slaap je in hostels? Ga uit van zo’n 900 tot 1100 euro per maand. Voor het dubbele bedrag per maand slaap je in hotels, eet je in restaurants en neem je soms het vliegtuig in plaats van de trein.

Lees je in over bestemmingen

Je kunt enorm veel inspiratie opdoen om vervolgens te bepalen welke plekken jij allemaal wilt zien tijdens je reis in China. Dit is ongetwijfeld het leukste deel van het voorbereiden. Geniet dus van de voorpret!

Verdiep je in de cultuur 

Wil je jezelf zo snel mogelijk aanpassen aan de lokale normen en waarden? Verdiep je dan in de interessante cultuur van China. Je zult verstelt staan van de verschillen. Hou je van lezen? Het boek Age of Ambition van Evan Osnos geeft je een goede indruk van de bijzondere cultuur van het hedendaagse China.

Er kan veel op je af komen voordat je vertrekt. Maar vergeet niet, het zal een onvergetelijk avontuur worden!