Home - Backpacken in Macau

Backpacken in Macau

Backpacken in Macau

Macau is een kleine eilandengroep aan de zuidelijke kust van China. Het is gelegen op zo’n 70 kilometer afstand van Hongkong en op zo’n 145 kilometer afstand van Guangzhou. De eilandengroep bestaat uit drie verschillende eilanden die met elkaar in verbinding staan door middel van bruggen en dammen. Het eiland annex stad heeft een zelfbestuur, behalve op het gebied van buitenlandse zaken en defensie. Dat is te vergelijken met Hongkong. Wat erg bijzonder is aan deze plek, is dat dit enige plaats is waar gokken legaal is. Mocht je nog willen gokken tijdens het backpacken in Macau, dan kan dat hier! Verder zijn er verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder het historische centrum. Deze staat zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Houd wel rekening met enige drukte hier, want dit is de meest dichtstbevolkte staat ter wereld.

Bezienswaardigheden in Macau

De eilandengroep heeft veel Europese invloeden. Dat heeft ermee te maken dat de eilanden een Portugees-koloniaal verleden heeft. Men schaamt zich daar niet voor: integendeel, men is er zelfs trots op. De Europese invloeden zie je dan ook nog terug. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn de Macau Tower, de Ruínas de São Paulo en Lilau Square.

Macau Tower

Deze toren is het hoogste gebouw van de eilandengroep. Deze enorme toren werd gebouwd in opdracht van een rijke miljonair. Met 338 meter hoogte wordt het onder andere ingezet als een zendmast voor zowel telefoon als televisie. Uiteraard kun je de toren beklimmen. Je kunt zelfs een stapje naar buiten doen. Gek genoeg zijn hier geen leuningen, dus het is niet geschikt voor iemand met hoogtevrees. Je wordt overigens wel vastgemaakt aan een looplijn, zodat je er niet af kunt vallen. In de toren zelf kun je ook nog lekker dineren, maar dat kost wel een aardig zakcentje. Verder kun je een leuk museum bezoeken.

Ruínas de São Paulo

De Portugese invloeden zie je hier al terug: Ruínas de São Paulo. Ooit werd deze kathedraal gebouwd door de Portugezen. Destijds was het de machtigste kathedraal in Azië. Helaas is de kathedraal voor het grootste gedeelte verwoest. Het enige wat nog over is, is de voorkant. Deze overblijfselen staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn erg bijzonder om te bekijken.

Lilau Square

De Europese invloeden zijn nog niet opgehouden, want wellicht is dit wel het meest Europese stukje op de eilandengroep: Lilau Square. Het lijkt ontzettend veel op een Portugese woonwijk: net alsof je gewoon door Lissabon of Porto loopt. Deze wijk is gemakkelijk te bereiken vanaf het centrum van de stad.

Klimaat

Macau kenmerkt zich met een warm zeeklimaat. Dat wil zeggen dat men hier milde winters en warme zomers kent. Tijdens de maanden april tot en met oktober kan het hier flink regenen. De temperaturen lopen erg hoog op in de maanden juni tot en met september. Dat is daarmee ook niet de ideale reistijd. Je kunt de eilandengroep het beste aandoen tijdens de maanden december tot en met maart. In deze maanden kun je genieten van relatief warme temperaturen en bovendien valt er weinig regen.

Vliegen naar Macau

Als je wilt backpacken in Macau, kun je het beste met het vliegtuig reizen naar de eilandengroep. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Amsterdam naar de stad te vliegen. Wel kun je een tussenstop maken in onder andere Beijing of Hongkong. De reistijd bedraagt doorgaans 15 uur, maar dat verschilt wel per overstaptijd. Bekijk voor de zekerheid of je twee losse vluchten kunt boeken. Mogelijk is dat voordeliger en in enkele gevallen kun je ook je reistijd daarmee verkorten. Als je aangekomen bent op de luchthaven, kan je backpackavontuur beginnen. Vanaf de luchthaven kun je een taxi boeken naar het centrum van de stad. Een taxirit duurt nooit langer dan 30 minuten, dus je bent er vrij vlot. Over het algemeen spreken de taxichauffeurs hier wel een beetje Engels. Dat is vrij uniek, want in de meeste Chinese steden spreekt men nauwelijks Engels. Als alternatief kun je ook reizen met de bus. Dit is iets voordeliger, maar duurt ook iets langer.

2017-07-02T13:25:40+00:00 juli 2nd, 2017|

Geef een reactie

[bdotcom_bm bannerid="18714"]