Loading...
Bezienswaardigheden2017-11-24T19:08:38+00:00

Bezienswaardigheden China

China kent tientallen prachtige bezienswaardigheden, die je eigenlijk niet mag missen tijdens jouw reis door dit bijzondere land. Door je van tevoren te verdiepen in de mooiste bezienswaardigheden in China, kun je jouw reis optimaal uitstippelen. Dit betekent dat je zo veel mogelijk van de mooiste bezienswaardigheden in het land ziet in de tijd die jij in het land doorbrengt. Wij helpen je graag met het plannen van de je reis door de mooiste plekken in China voor je op een rijtje te zetten.De verboden stad

De Verboden Stad is een van de belangrijkste bouwwerken ter wereld. Het was de plek van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De stad werd tussen 1406 en 1420 gebouwd, in opdracht van de Yongle-keizer. Er woonden 24 keizers in het complex. De paleizen, tempels en paviljoenen vormden samen een kleine stad, welke verboden was voor het gewone volk.

bezienswaardigheden china

De Grote Boeddha van Leshan

De Grote Boeddha van Leshan is een reusachtig beeldhouwwerk van een zittende boeddha. Het beeld heeft een hoogte van 71 meter en is in de achtste eeuw gehouwen uit de rode bergsteen van de heuvel Lingyuan. De zittende Boeddha werd in opdracht van de monnik Hatoing gehouwen met het doel om de scheepvaart te beschermen op de drie rivieren die bij Leshan samenkomen.

Boeddha van Leshan

Hangende Klooster van Datong

Op ongeveer 65 kilometer van de stad Datong vind je het Hangende Klooster. Dit opvallende bouwwerk hangt op een hoogte van 75 meter tegen een rotswand aan. Het unieke klooster werd in de vijfde eeuw door slechts één monnik gebouwd. Het is het enige klooster ter wereld waar de drie belangrijkste Chinese levensovertuigingen worden gepraktiseerd, namelijk het boeddhisme, taoïsme en confucianisme.

De rijstterrassen bij Yuanyang

In de provincie Yunnan liggen de mooiste en grootste rijstterrassen van China. Deze liggen verspreid rond de historische stad van Yuanyang. De rijstterrassen zijn honderden jaren geleden door de Hani-bevolking aangelegd. Vanuit Yuanyang kun je dagtochten maken naar de terrassen. Tussen de rijstterrassen liggen dorpjes die je kunt bezoeken en waar diverse bevolkingsgroepen wonen, zoals de Hani, Yi en Yao.

Yuanyang

Potala Paleis (Tibet)

Het Potala Paleis in Tibet was de winterresidentie van de Dalai Lama. Het paleis staat symbool voor het Tibetaanse boeddhisme. Het complex is gebouwd op de Rode Berg in de Lhasa vallei op een hoogte van 3700 meter. De aanblik op het paleis is overweldigend en het interieur is prachtig. In de graftombes liggen de vijfde tot en met twaalfde Dalai Lama. Eén van de tombes is met 3700 kilo goud bewerkt.

Potala Tibet

De Jiuzhaigou-vallei

De Jiuzhaigou-vallei of het Nationaal Park Jiuzhau Vallei is een echt meesterwerk van de natuur. Het is een waar paradijs met magisch blauwe meren, dromerige landschappen, indrukwekkende watervallen en prachtige bossen. De vallei ligt in het noordwesten van de provincie Sichuan. Het park bestaat uit maar liefst 720 vierkante kilometer natuur en beschikt daarnaast over een bufferzone van 400 tot 600 vierkante kilometer.

Jiuzhaigou vallei

Terracottaleger

Het Terracottaleger bij Xi’an is een van de grootste publiekstrekkers van China. Het ‘leger’ bestaat uit 8000 levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens die, ter bescherming, om de graftombe van de eerste keizer van China werden geplaatst. Het Terracottaleger werd in 1974 door Chinese boeren opgegraven die op zoek waren naar water. Het is een van de grootste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Bezoek met Tenzing Travel Pingyao en het terracotta-leger

Grotten van Yungang

De Grotten van Yungang liggen naast het Hangende Klooster in Datong en zijn een prachtige bezienswaardigheid. De eeuwenoude boeddhistische tempelgrotten zijn uitgehouwen in een wand van het Wuzhoe Shangebergte. Het complex bestaat uit 252 grotten met meer dan 51000 uitgehouwen beelden, waaronder levensgrote beeltenissen van Boeddha’s. Het is de allergrootste en meest beroemde schattenverzameling van China.

Yungang

Yangshuo

Rondom het Karstgebergte en langs de Li Rivier ligt het dorpje Yangshuo. De bergen lijken zo uit de grond te komen en staan enorm dicht op elkaar. Het prachtige karstlandschap rond Yangshuo is dan ook één van de mooiste landschappen in heel China. Dit dorp is volledig op het toerisme gericht. Je kunt er zwemmen in de Li Rivier, fietsen langs het gebergte of een boottocht maken over de rivier. Verder is Yangshuo een van de grootste trekpleisters onder bergbeklimmers. Het Karstgebergte kent meer dan 300 klimroutes. In het dorp vind je tal van bedrijven waar je een klimuitrusting kunt huren. Een ideale plek dus voor bergbeklimmers.

Yangshuo

De Chinese muur

De Chinese Muur is natuurlijk dé topattractie van China. De muur is ooit gebouwd als verdedigingsmuur om China te verdedigen, maar tegenwoordig is het vooral een plek om te genieten van prachtige uitzichten en de natuur. De Chinese muur is ruim 6000 kilometer lang en heeft meerdere poorten, uitkijkposten en forten. Zo kun je de muur opgaan bij Badaling, een plaats die vlakbij Bejing ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een stuk van de muur te bewandelen bij Mutianyu. De Chinese Muur is in 2007 gekozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Chinese muur

[bdotcom_bm bannerid="18714"]