Wonen in Shanghai

Julia | Anderhalf jaar geleden verhuisde ik voor het eerst naar China. Ik studeerde een half jaar Chinees recht aan de East China University of Political Science and Law in Shanghai. Ik herinner mij nog goed hoe ik voor het eerst op de top van het op één na hoogste gebouw van de wereld stond.

Lees verder »

Wonen in Ningbo

Sinds augustus 2018 woon ik samen met mijn man Martijn in Ningbo. Martijn is leerkracht van grade 5 van een internationale IB school en ik

Lees verder »
VPN scrabble letters word on a red background

VPN op reis

Internetten op een veilige manier is meer en meer belangrijk geworden. VPN speelt hier een belangrijke rol in. Dit staat voor Virtual Private Network. Dit

Lees verder »

Mijn eerste dag

Donderdag 2 januari is mijn eerste dag op de high school waar ik de komende zes maanden ga werken. Mijn coördinator laat me de verschillende

Lees verder »
Xiamen, China Skyline

Een woning huren in Xiamen

We hadden een appartement, echter deze voldeed niet geheel aan onze wensen. Qua ligging leek het prima: in het Marco Polo gebied, dit is de wijk waar veel expats wonen, waar westerse winkels zijn en waar allerlei westerse restaurantjes zitten. Echter, zijn ze vanaf afgelopen zomer bezig met het bouwen van een subway.

Lees verder »
Een dagje Wuhan

Een dagje Wuhan

Wuhan is niet de eerste stad waar mensen aan denken om te bezoeken als je in China bent. Wuhan staat bekend als industrieel, zonder zichtbare

Lees verder »

Een bankrekening openen in China

Opstarten in een land waarvan je de taal niet spreekt en niet kunt lezen, doe je met geduld. Neem nu bijvoorbeeld het openen van een bankrekening. Zeer handig, want ondanks dat je overal ter wereld moet kunnen pinnen met je pinpas, was er om onduidelijke redenen haast geen mogelijkheid voor buitenlanders in China om geld op te nemen.

Lees verder »