Hoeveel kost een reis door enerverend China

Hoeveel kost een reis door enerverend China?

Droom je altijd al van een reis door China maar heb je geen idee hoeveel dat ongeveer kost? Het kan lastig voor je om in te schatten. China is een land met enorme diversiteit waar je je geen moment hoeft te vervelen. Je reist het goedkoopst als je in hostels slaapt en ter plekke alle vervoer en activiteiten regelt. Wil je iets meer luxe en zekerheid, dan slaap je in hotels en regel je het transport vooraf. Ga je voor comfort en mag het wat meer kosten, dan kun je een geheel verzorgde reis door China boeken. In dit artikel lees je meer over de kosten voor de verschillende manieren van reizen. We gaan uit van een rondreis door China van drie weken waarbij je een vele bezienswaardigheden bezichtigt.

Kosten voor vertrek

Vanaf Amsterdam vlieg je voor rond de 470 en 550 euro naar Peking. De vlucht is met een overstap en duurt gemiddeld ongeveer 13 uur. Vergeet niet te kijken naar vluchten vanaf Düsseldorf of Brussel als je dicht bij de grens woont. Om je meest ideale en voordelige vliegtickets te vinden gebruik je Skyscanner. 

Naast een vliegticket moet je een visum regelen. Om China binnen te komen moet je namelijk beschikken over een visum. Deze kost exclusief aanvraagkosten 126,55 euro. Ook is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je naar China gaat. De kosten hiervoor verschillen, net zoals de vergoeding hiervoor van je zorgverzekeraar. 

wat kost een reis naar china

Reizen op een budgetvriendelijke manier

Je kunt het reizen zo duur maken als je zelf wilt. Goedkoop kan ook natuurlijk. De prijzen in China zijn over het algemeen lager dan in Nederland. In het oosten betaal je meer dan in het westen van het land en ook in het moderne Hong Kong is het reizen duurder. 

Reis je graag op een avontuurlijke manier en plan je liever niets vooraf? Op die manier bespaar je veel geld en kun je rondkomen van ongeveer 30 euro per dag. In dat geval slaap je in hostels, eet je bij straattentjes en doe je geen dure excursies. Exclusief de kosten die je voorafgaand aan de reis hebt, kost de reis ongeveer 630 euro voor 21 dagen.

Ben je naast avontuurlijk ook impulsief en wil je à la minute naar enerverend China? Er is een kans dat je niet voldoende geld hebt en vraagt je misschien af: hoeveel kan ik lenen ? Laat je niet weerhouden door onvoldoende saldo op je bankrekening. Geld lenen is een optie en je kunt het zien als een investering in jezelf. Reizen is namelijk één van de beste vormen van educatie. Kun je lenen en is het reismoment daar? Dan is het de investering misschien wel waard. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Iets meer comfort, luxe en planning

Ben je meer gesteld op je privacy en hou je van iets meer luxe, dan is er een ruim aanbod aan prachtige hotels. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal activiteiten te doen en dagelijks te eten in restaurants. In China vind je het allemaal. Als je op deze manier reist kost het ongeveer 40 tot 60 euro per dag. Dit komt neer op ongeveer 840 tot 1.260 euro (excl. kosten vooraf).

Volledig georganiseerde rondreis

Als je wilt, kun je vooraf een volledig georganiseerde rondreis boeken. Dit kun je online of bij een reisbureau boeken. Ga ervan uit dat je hiervoor tussen de 2.300 en 2.700 euro betaalt. Er zijn organisaties waarbij je op krediet kunt betalen. Het pakket bestaat uit een reis van 24 dagen en is inclusief de prijs voor de vliegtickets. Over het algemeen is een volledig georganiseerde reis exclusief de kosten voor een reisverzekering, eten en drinken en persoonlijke uitgaven. 

ReizenReizen