Voorbeeldreis Beijing naar Shanghai

brown and red pagoda

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul je tijdens deze reis in de provincies Shandong en Jiangsu ook kennismaken met het Chinese platteland, een berg beklimmen, een havenstad bezoeken en talloze Chinese paleizen, tempels en siertuinen bezoeken.

Een voordeel van deze route is dat je telkens gebruik kunt maken van de hogesnelheidstrein. Zo ben je altijd snel op plaats van bestemming.

Temple of Heaven in Beijing, China

Beijing (北京) – 5 dagen

Beijing als reisbestemming behoeft natuurlijk nauwelijks een introductie. De oude paleizen van de keizers, nostalgische hutongs, indrukwekkende tempels en tuinen en natuurlijk het Plein van de Hemelse Vrede, je vindt er allemaal. We hebben voor deze reis daarom een ruime 5 dagen voor Beijing ingepland.

brown house on top of the mountain

Taishan (泰山) – 2 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Beijing: 2 uur / 465 km / 214 yuan

De eerste stop buiten Beijing brengt je naar Taishan, de beroemdste en meest beklommen berg van heel China. Met een hoogte van 1533 meter zijn de zesduizend treden niet al te inspannend, maar ben je liever lui dan moe dan kun je ook een bus of kabelbaan omhoog nemen. Gebruik van de twee ingeplande dagen een dag voor de beklimming en een dag om het provinciestadje Tai’an aan de voet van de berg te verkennen.

top view of cityscape facing ocean

Qingdao (青岛) – 3 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Taishan: 3 uur / 455 km / 149 yuan

Qingdao is weer een heel andere soort bestemming. Deze bijzonder aangename havenstad aan de Oost-Chinese Zee kent namelijk een rijk verleden als Duits koloniaal bezit. De huizen en zelfs enkele kerken in het historische stadscentrum stammen nog altijd uit deze tijd. Breng ook zeker een bezoek aan de Tsingtao-brouwerij. Deze beroemdste bierbrouwerij van China werd hier in 1903 door Duitsers opgericht.

Qufu (曲阜) – 2 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Qingdao: 3,5 uur / 525 km / 179 yuan

Vanaf Qingdao gaat de reis verder naar Qufu. Deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermelde plaats staat beroemd om de tempel en begraafplaats van Confucius. Dat was een beroemde Chinese wijsgeer die leefde rond 500 voor Christus. Qufu is ook verreweg de kleinste stad op de route.

Als je graag eens op het Chinese platteland wilt kijken kun je een dag extra inplannen voor Qufu.

brown wooden boat on body of water overlooking houses by the shore at daytime

Nanjing (南京) – 3 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Qufu: 2 uur / 488 km / 224 yuan

De volgende bestemming, Nanjing, Dit is de oude hoofdstad van China en je kunt er onder meer terecht voor het gigantische mausoleum van de Hongwu-keizer, de stichter van de Ming-dynastie (1368-1644).

In Nanjing staan de stadsmuren verder nog grotendeels overeind en ook vind je er een aantal prima historische musea.

yellow boat on river during daytime

Suzhou (苏州) – 2 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Nanjing: 1 uur / 217 km / 99,5 yuan

De historische binnenstad van Suzhou is wereldberoemd door de vele kanaaltjes, schilderachtige witte huisjes en overweldigende siertuinen. Bezoek zeker een of enkele van deze tuinen voordat je verder reist naar Shanghai.

Shanghai Skyline

Shanghai (是) – 4 dagen

Hogesnelheidstrein vanaf Suzhou: 0,5 uur / 84 km / 39,5 yuan

Voor Shanghai hebben we op deze route weer wat meer dagen gereserveerd. Het is immers de grootste stad van China met tal van bezienswaardigheden. Bezoek de duizelingwekkend hoge wolkenkrabbers, wandel eens langs de historische architectuur van de Bund of dineer in de Franse Concessie. Voor een uitgebreider overzicht van wat er te zien en te doen is in Shanghai kun je hier verder kijken.

Reizen en bouwstenen Beijing en Shanghai

als je na het lezen van deze voorbeeldreis je reis toch liever laat organiseren door een reisorganisatie dan is er meer dan genoeg keus. Bij 333 Travel  kun je kiezen voor een gevarieerde reis waarin je van Beijing naar Shanghai reist. Heb je liever wat meer vrijheid? Gebruik dan de bouwstenen van Chinaonline om je eigen reis te plannen.

Meer reizen door China