Beste VPN voor China 2021

Steeds meer mensen in China gebruiken  een VPN om de strikte wetgeving rondom internet te omzeilen. En als je tijdens je verblijf in China gewoon gebruik wilt blijven maken van je favoriete websites en apps dan kun je voor je vertrek naar China het beste een VPN installeren op je laptop, tablet of telefoon.

De Chinese overheid is uiteraard niet blij met het gebruik van een VPN. En het gebruik van een VPN is in China in 2018 dan ook in de ban gedaan. Het is echter nog steeds niet duidelijk wat dit precies betekend. Er zijn tot op heden echter nog geen buitenlandse gebruikers  van een  VPN bestraft.

Hoe kies je de beste VPN voor China?

Bij het kiezen van een goede VPN die je kan gebruiken tijdens je reis door China is het belangrijk dat je rekening houdt met de onderstaande punten. Wij hebben deze meegenomen bij het maken van onze lijst.

1. Waar staan de servers?
De strenge internet censuur in China kan het het gebruiken van een VPN lastig maken. De VPN aanbieders die wij hebben uitgekozen hebben meestal servers in Azië en soms zelfs in China. En vaak zijn deze servers geoptimaliseerd voor gebruik in China.

2. Bereikbaarheid website vanuit China
Controleer of de website van de aanbieder zonder VPN te bereiken is vanuit China. Je kunt dan namelijk ten alle tijden de support pagina’s bereiken zodat je eventuele problemen zelf op kunt lossen.

3. Aantal apparaten waarop je VPN kunt gebruiken
Vraag je voor de aanschaf van een VPN af op hoeveel apparaten je een VPN moet installeren

4. Prijs
Als je van plan bent om een VPN alleen aan te schaffen om te gebruiken tijdens je reis in China dan kun je soms schrikken van de prijs voor een abonnement van 1 maand. Deze zijn namelijk veel hoger dan abonnementen van 1 of 2 jaar. Als je van plan bent om de VPN ook nog te blijven gebruiken na je verblijf in China dan is het verstandig om een abonnement voor 6 of 12 maanden aan te schaffen

De beste VPN voor China

1. NordVPN

Aantal servers: 5200+ | Server locaties: 62 | Aantal apparaten: 6

Bij NordVPN zijn ze gespecialiseerd in het omzeilen van de online blokkades in landen als Iran, Saoedi Arabië en gelukkig ook China. Daardoor kun je er vanuit gaan dat zij constant controleren of hun servers nog vanuit China te bereiken zijn. En dat ze er bij een nieuwe blokkade direct alles aan zullen doen om deze te omzeilen. De website is van NordVPN is bereikbaar in China en je kunt deze VPN 7 dagen gratis proberen.

+ Locaties van de servers

+ Snelheid

–  Prijs

Prijzen

 

2. ExpressVPN

Aantal servers: 2000 | Server locaties: 148 | Aantal apparaten: 3

+ Servers zijn geoptimaliseerd voor gebruik in China

+ Werkt in China op alle apparaten

Prijs

ExpressVPN is een van de meest gebruikte VPN in China en heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het goed in staat is om de great firewall te omzeilen. ExpressVPN houdt het netwerk dat gebruikt wordt door gebruikers in China goed in de gaten zo dat ze altijd snel kunnen reageren op eventuele nieuwe blokkades door de overheid. Belangrijk is ook nog dat de ExpressVPN website in China niet wordt geblokkeerd waardoor je bij problemen snel contact op kunt nemen met de helpdesk.

Prijzen

3. Goose

Aantal servers: 100+ | Server locaties: 25+ |  Aantal apparaten: Onbeperkt

+ Nederlandstalige klantenservice

+ Afrekenen met Ideal

+ Groot gebruiksgemak

–  Beperkt aantal servers en locaties

GooseVPN is de enige VPN provider van Nederlandse bodem. Goose heeft zich tot doel gesteld heeft het beveiligen van de internetverbinding gemeengoed te maken. De apps van Goose, die beschikbaar zijn voor Windows, MacOSX, Linux, Android, iOS en routers zijn dan ook de meest gebruiksvriendelijke VPN apps die we tot nog toe zijn tegengekomen.

 

4. PureVPN

Aantal servers: 2,000+ | Server locaties: 180+ | Aantal apparaten: 5

Van de ruim 2000 servers die PureVPN in gebruikt heeft staan er momenteel 120 in Azië en 4 in China. Bij het installeren van deze VPN kun je er voor kiezen om de VPN te optimaliseren voor China. En ook op de support pagina’s is veel informatie te vinden over het gebruik van PureVPN in China.

 

5. Buffered VPN

Aantal servers: Niet bekend | Server locaties: 37 |  Aantal apparaten: 5

Wil tijdens je reis door China ook nog Netflix kijken of gamen dan is Buffered VPN een goede keus.

  • 24 maanden $ 4,12 per maand
  • 12 maanden $6,59 per maand
  • 1 maand $ 12,99

 

Beste VPN voor China 2021

Meer praktische informatie

Internet & bellen in China

Reis je naar China dan wil je natuurlijk in contact blijven met mensen in Nederland en misschien af en toe foto’s laten zien. Ook zal

Winkelen in China

Of het nu zoeken naar goedkope kleding en souvenirs is of uren rondlopen op enorme elektronicamarkten, China heeft op het gebied van winkelen heel wat

Reizen en vervoer in China

Reizen door China kan een uitdagende onderneming zijn. Daarom vind je in dit artikel een overzicht van de vervoersmogelijkheden om per trein, bus en vliegtuig

Reisstekker & elektriciteit

Op het ogenblik dat je een reis naar China in de planning hebt staan zijn er heel wat praktische zaken waar je rekening mee zal

Chinees geld: munten en biljetten

De officiële valuta van China is de renminbi (人民币 / rénmínbì), wat vaak afgekort wordt tot RMB met ¥ als valutateken. Daarnaast wordt in internationale