Menu

Beste VPN voor China 2019

Zoals je weet gebruikten de Chinese keizers vroeger een muur om hun vijanden buiten te houden. De huidige leiders van China gebruiken tegenwoordig een muur om ervoor te zorgen dat je vanuit China online zo weinig mogelijk meekrijgt van wat er in de rest van de wereld gebeurt. Dit doen ze door websites die gebruikt kunnen voor voor kritiek op de overheid te blokkeren. Daarnaast houden ze nauwkeurig in de gaten welke websites en apps door Chinese intergebruikers gebruikt worden

De nieuwe digitale muur, die ook bekend staat als de great firewall of China, heeft onder andere als gevolg dat je als reiziger in China zonder een VPN ( Virtual Private Network) geen gebruik kunt maken van websites als Facebook en Twitter. Daarnaast is het ook onmogelijk om Whats App te gebruiken om in contact te blijven met thuisfront.

Steeds meer mensen in China gebruiken daarom een VPN om de strikte wetgeving rondom internet te omzeilen. En als je tijdens je verblijf in China gewoon gebruik wilt blijven maken van je favoriete websites en apps dan kun je voor je vertrek naar China het beste een VPN installeren op je laptop, tablet of telefoon.

De Chinese overheid is uiteraard niet blij met het gebruik van een VPN. En het gebruik van een VPN is in China in 2018 dan ook in de ban gedaan. Het is echter nog steeds niet duidelijk wat dit precies betekend. Er zijn tot op heden echter nog geen en of (buitenlandse) gebruikers  van een  VPN bestraft.

Hoe kies je de beste VPN voor China?

1. Waar staan de servers?
De strenge internet censuur in China kan het het gebruiken van een VPN lastig maken. De VPN aanbieders die wij hebben uitgekozen hebben meestal servers in Azië en soms zelfs in China. En vaak zijn deze servers geoptimaliseerd voor gebruik in China.

2. Bereikbaarheid website vanuit China
Controleer of de website van de aanbieder zonder VPN te bereiken is vanuit China. Je kunt dan namelijk ten alle tijden de support pagina’s bereiken zodat je eventuele problemen zelf op kunt lossen.

3. Aantal apparaten waarop je VPN kunt gebruiken
Vraag je voor de aanschaf van een VPN af op hoeveel apparaten je een VPN moet installeren 

4. Prijs
Als je van plan bent om een VPN alleen aan te schaffen om te gebruiken tijdens je reis in China dan kun je soms schrikken van de prijs voor een abonnement van 1 maand. Deze zijn namelijk veel hoger dan abonnementen van 1 of 2 jaar. Als je van plan bent om de VPN ook nog te blijven gebruiken na je verblijf in China dan is het verstandig om een abonnement voor 6 of 12 maanden aan te schaffen

1. NordVPN

Aantal servers: 5200+ | Server locaties: 62 | Aantal apparaten: 6

Bij NordVPN zijn ze gespecialiseerd in het omzeilen van de online blokkades in landen als Iran, Saoedi Arabië en gelukkig ook China. Daardoor kun je er vanuit gaan dat zij constant controleren of hun servers nog vanuit China te bereiken zijn. En dat ze er bij een nieuwe blokkade direct alles aan zullen doen om deze te omzeilen. De website is van NordVPN is bereikbaar in China en je kunt deze VPN 7 dagen gratis proberen.

+ Locaties van de servers

+ Snelheid

–  Prijs

Prijzen

Bezoek de website

 

2. ExpressVPN

Aantal servers: 2000 | Server locaties: 148 | Aantal apparaten: 3

+ Servers zijn geoptimaliseerd voor gebruik in China

+ Werkt in China op alle apparaten

Prijs

ExpressVPN is een van de meest gebruikte VPN in China en heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het goed in staat is om de great firewall te omzeilen. ExpressVPN houdt het netwerk dat gebruikt wordt door gebruikers in China goed in de gaten zo dat ze altijd snel kunnen reageren op eventuele nieuwe blokkades door de overheid. Belangrijk is ook nog dat de ExpressVPN website in China niet wordt geblokkeerd waardoor je bij problemen snel contact op kunt nemen met de helpdesk.

Prijzen

Bezoek de website

3. PureVPN

Aantal servers: 2,000+ | Server locaties: 180+ | Aantal apparaten: 5

+ Aantal servers

+ Ondersteuning

+ Prijs

–  Veel gebruikersproblemen

Van de ruim 2000 servers die PureVPN in gebruikt heeft staan er momenteel 120 in Azië en 4 in China. Bij het installeren van deze VPN kun je er voor kiezen om de VPN te optimaliseren voor China. En ook op de support pagina’s is veel informatie te vinden over het gebruik van PureVPN in China. 

Bezoek de website

4. VyprVPN

Aantal servers: 700+ | Server locaties: 70+ |  Aantal apparaten: 3-5

+ Veiligheid

+ Snelheid

+ Geen geld terug garantie

Bij een VPN is de veiligheid vaak van invloed op de snelheid. Het door VyprVPN ontwikkelde veiligheidsprotocol heeft geen invloed op de snelheid en dat maakt deze VPN uitermate geschikt voor gebruik in China.

Bezoek de website

 

5. Buffered VPN

Aantal servers: Niet bekend | Server locaties: 37 |  Aantal apparaten: 5

+ Geschikt voor streaming en games

+ Goede ondersteuning

– Niet altijd betrouwbaar op mobiele apparaten

– Prijs

Wil tijdens je reis door China ook nog Netflix kijken of gamen dan is Buffered VPN een goede keus. 

  • 24 maanden $ 4,12 per maand
  • 12 maanden $6,59 per maand
  • 1 maand $ 12,99 

Bezoek de website

Meer informatie

Hoe kies je een VPN 
The best VPN service 2019