Menu

China 144 uur visumvrij

Het 144 uur visumvrij transit beleid geeft transitreizigers uit onder ander Nederland en België de mogelijkheid om 6 dagen in China te verblijven zonder vooraf een visum aan te vragen. Dit beleid is van toepassing op drie gebieden in China

Momenteel kunnen reizigers die China bezoeken tijdens een doorreis de onderstaande drie gebieden bezoeken met een 144 uur visum

  • regio Shanghai-Jiangsu-Zhejiang
  • regio Beijing-Tianjin-Hebei
  • provincie Liaoning

Geschikte transit route 144 uur visumvrij

een toegestane transit route loop als volgt: land A →  B een van de 3 toegestane gebieden in China → land C

  • A en C dienen verschillende landen te zijn. Hong Kong, Macau en Taiwan worden dit geval ook gezien als aparte landen. Amsterdam → Beijing → Hong Kong is dus een toegestane route
  • is alleen van toepassing op een van de drie toegestane gebieden en het is niet toegestaan om zonder visum van het ene naar het andere gebied te reizen
  • De vluchten in en uit China ( A →  en  B → C) dienen non-stop vluchten te zijn
  • Hoewel de regels voor dit visum van toepassing zijn op Beijing en Shanghai kun met dit visum  maar 1 van deze steden bezoeken tijdens een transit in China. Amsterdam → Beijing → Shanghai → Tokyo is  dus geen toegestane route

In welke Chinese steden kun een 144 uur visum krijgen?

Regio Shanghai Jiangsu-Zhejiang

Shanghai: alle luchthavens, zeehavens en treinstations.

Hangzou (Zhejiang) Hangzhou Xiaoshan Airport

Nanjing (Jiangsu) Nanjing Lukou Airport

Reizigers kunnen aankomen en vertrekken vanuit al deze plekken. Je kunt deze per schip aankomen in Shanghai en per vliegtuig vertrekken uit Nanjing.

Met dit visum kunnen je reizen in Shanghai, Jiangsu en Zhejiang. Als je andere provincies of regio’s wilt bezoeken of als je China niet kunt verlaten binnen 144, dien je alsnog een visum voor China aan te vragen.

Regio Beijing, Tianjin and Hebei

Met het visum Beijing kun je 6 dagen verblijven in de onderstaande gebieden

  • Beijing: Beijing International Airport, Beijing West Railway Station
  • Tianjin: Binhai International Airport, Tianjin International Cruise Home Port
  • Shijiazhuang  (Hebei): Zhengding International Airport
  • Qinghuangdao (Hebei): Qinhuangdao Port

Provincie Liaoning

  • Dalian: Zhoushuizi International Airport
  • Shenyang: Taoxian International Airport

Het visum aanvragen

voor het verkrijgen van een 144-hour TWOV (transit without visa) gelden de volgende vereisten;

  • bij het inchecken in Nederland dien je al te melden dat je dit visum gaat aanvragen
  • een paspoort welke, na binnenkomst in China, nog minimaal 3 maanden geldig is
  • Als je doorreist naar een land waarvoor een visum verplicht is dien je dit visum te kunnen tonen
  • Een ingevulde aankomst/vertrek kaart
  • Een bevestigd vliegticket waaruit blijkt dat je China binnen 144 uur zult verlaten

E-visum China, digitaal je visum aanvragen

Kom je er na het lezen van deze pagina achter dat je toch een visum voor China moet aanvragen? Dan kunt er voor kiezen om digitaal een E-visum aan te vragen. Een  E-visum is 21 dagen geldig en kan alleen gebruikt worden als je met 2 personen China binnenkomt en verlaat. Voor de aanvraag van dit visum hoef je geen paspoort in te leveren en mag je alle documenten digitaal aanleveren. Je kunt dit visum hier aanvragen via E-visums.nl

Meer informatie

In China kan regelgeving en beleid soms van de ene op de andere dag veranderen. En dit is helaas ook van toepassing  op de regels rondom de afgifte van visums. Wij doen onze uiterste best om de informatie op deze pagina zo compleet en actueel mogelijk te maken. Wil je gebruik maken van dit visum dan adviseren we je echter toch om ook nog een aantal andere bronnen te raadplegen. De luchtvaartmaatschappij die jou naar China gaat vervoeren is meestal goed op de hoogte van de actuele regels. Ook op de website travechinaguide.com kun je veel actuele informatie vinden over dit onderwerp. Als laatste nog de tip om eens op deze  google map te kijken. Hierop staan alle luchthavens, zeehavens en treinstations waarop je het 24, 72 en 144 uur visum kunt aanvragen.

Sinds 2016 controleert de Chinese overheid het paspoort van reizigers die naar China reizen streng op Turkse stempels. Heb je een Turks stempel in je paspoort dan is dan kans groot dat je geen toegang zult krijgen tot China in het kader van de transfer zonder visum regeling. Volgens de laatste berichten zou dit inmiddels ook gelden voor stempels van landen als Egypte, Syrië, Pakistan en Iran

Bezoekchina.nl aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze pagina.