Menu

VPN gebruiken in China

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet werkt het internet in China niet altijd zoals je zou willen. Een groot aantal websites wordt geblokkeerd door de “great firewall. De belangrijkste websites die momenteel geblokkeerd worden zijn Facebook, Youtube, Twitter en Google+. Als je tijdens je verblijf in China deze websites toch wilt of moet gebruiken dan ben je aangewezen op een VPN. Wanneer je in China gebruik maakt van zo een Virtual Private Network  wordt het IP adres van je tablet, smartphone of laptop afgeschermd. Hierdoor lijkt het alsof je, de door de Chinese overheid verboden, websites bezoekt vanuit bijvoorbeeld Japan of de Verenigde staten. Op deze manier omzeil je dus de great firewall  en kun je gewoon gebruik blijven maken van je favoriete websites.

Welke websites worden geblokkeerd in China?

Weet je nog niet zeker of je een VPN wilt gaan gebruiken? Controleer dan eerst eens of de websites die je wilt gaan gebruiken wel of niet bereikbaar zijn in China. Dit kun je doen via de website van Comparitech. Worden jouw favoriete websites geblokkeerd in China? Dan is het installeren van een VPN echt de moeite waard.

VPN gebruiken in china

Mag je wel een VPN gebruiken in China?

Wij zijn geen advocaten en we zijn bovendien geen experts op het gebied van Chinees recht. Maar het is een feit dat er in China duizenden bedrijven gebruik maken van een VPN. Niet omdat zij zo graag Facebook willen bezoeken maar omdat een VPN ook gebruikt wordt voor het beveiligen van bijvoorbeeld een bedrijfsnetwerk. Het gebruiken van een VPN is momenteel  niet illegaal en je hoeft je dus geen zorgen te maken als je gebruik maakt van een VPN. De Chinese overheid stelt het overigens niet op prijs als je een VPN gebruikt voor activiteiten die de China kunnen schaden.

Welke VPN gebruiken in China.

Het internet staat vol met lijstjes van de VPN die je het beste kunt gebruiken tijdens je verblijf in China. Voor een aantal moet je betalen en andere zijn gratis. Wij gaan je dan ook niet vertellen wat welke VPN je moet gebruiken maar we hebben op basis van de ervaringen van een aantal enthousiaste VPN gebruikers ook zelf een lijstje gemaakt.

VPN installeren voor je vertrek naar China

Mocht je besloten hebben om tijdens je verblijf in China een VPN te gaan gebruiken, dan raden we je aan om deze al voor je vertrek naar China op je smartphone of tablet te installeren. Deze kans bestaat namelijk dat de website of app store die je hiervoor dient te gebruiken in China wordt geblokkeerd.