Reizen door China

Een reis door China staat bij steeds meer reizigers op de bucketlist. Begrijpelijk want China heeft ontzettend veel te bieden. Van de Chinese muur bij Beijing tot het futuristische Shanghai. Maar terwijl je veel landen tegenwoordig kunt bezoeken zonder het plannen van een reisroute is dat bij China nog niet het geval. Voordat je het visum gaat aanvragen moet je namelijk al weten welke steden je gaat bezoeken en waar je gaat overnachten.

Vliegtickets naar China

Vlieg je naar China? Dan dien je bij de visum aanvraag te beschikken over een ticket naar China en een ticket waarmee je China weer kunt verlaten. Vanaf Schiphol vertrekken meerdere malen per week rechtstreekse vluchten naar Beijing. Een rechtstreekse vlucht duurt ruim 9 uur.  Als je wilt besparen op de aanschaf van je ticket, dan kun je er ook voor kiezen om met 1 of meerdere tussenstop naar Peking te vliegen. De reisduur is dan meestal tussen de dertien en de vijftien uur.

Wat kost reizen in China

Accomodatie

Ook voor je hotel overnachtingen in China geldt dat je deze bij de visum aanvraag al geboekt moet hebben. Eventueel kun je deze nadat je het visum hebt ontvangen weer annuleren.

Slaap je in een slaapzaal in een kleine stad? Dan kun je in China al voor rond de 25 CNY overnachten. In Beijing en Shanghai betaal je meer voor een hostel, prijzen beginnen daar meestal bij 90 CNY voor een bed in een slaapzaal en met gedeeld sanitair. Voor meer privacy en comfort  betaal je natuurlijk meer, meestal tussen de 75 en 150 CNY. Is een hotel niet genoeg? Dan kun je via Airbnb ook nog een heel appartement huren. De prijzen daarvoor liggen in China meestal tussen de 250 en 800 CNY.

Eten

Eten in China is goedkoop. Voor een maaltijd op straat betaal je rond de 10 CNY. Ga je naar een restaurant dan heb je voor tussen de 20 en 50 CNY al een heerlijke maaltijd. De prijs voor een kom met rijst zit hier niet bij. Die hoor je namelijk apart te bestellen. Verblijf je in een grote stad dan 70 CNY genoeg moeten zijn voor 3 maaltijden.

Transport

Reizen in China hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je met de bus en de trein reist. In de steden betaal je voor een ritje met de bus tussen de 1 en de 3 CNY. De metro is duurder, daar beginnen de prijzen voor een enkele reis meestal bij 3 CNY. Neem je een taxi dan kun je uitgaan van een starttarief van rond de 14 CNY.

De trein is de ideale manier om snel en voor relatief weinig geld grote afstanden af te leggen. Neem je de hogesnelheidstrein voor de reis van 6 uur van Beijing naar Shanghai dan betaal je voor een ticket in de 2e klasse 560 CNY, voor de 1e klasse 930 CNY en 1800 CNY voor de Business class.

De bus is meestal iets goedkoper dan de trein. Voor de reis van Shanghai naar Hanghzou betaal je voor een ticket 75 CNY terwijl een treinkaartje 95 CNY kost.

China heeft veel luchtvaartmaatschappijen die binnen China goedkope vluchten aanbieden. De belangrijkste zijn Air China, China Eastern, Southern, and Southwest Airlines. Je kunt de tickets voor deze maatschappijen al vanuit Nederland boeken. Houd er bij het boeken rekening mee dat binnenlandse vluchten in China zelden op tijd vertrekken.

Voorbeeldreizen China

De grootte van China zorgt er voor dat je vaak enorme afstanden moet afleggen om van de ene naar de andere stad te reizen. De afstand tussen Beijing en Shanghai is bijvoorbeeld 1240 km. Wil je na een verblijf in Beijing direct door naar Yangshuo? Dan heb je een reis van bij 2500 kilometer voor de boeg. Deze afstanden maken het plannen van een reisroute door China ingewikkeld. Om je helpen met het plannen van een reis hebben we  5 routes voor een rondreis door China voor je bedacht.

Inspiratie voor het plannen van je reis

Heb je nog meer ideeën nodig voor je rondreis reis door China? Bestel dan een reisgids van de bekende reisorganisaties die reizen door China aanbieden.

Reisorganisaties

Bij Djoser heb je de keuze uit een groot aanbod China rondreizen, die je op verschillende manieren langs deze prachtige bezienswaardigheden leiden. Actieve groepsreizen, die je voldoende vrijheid bieden om China op je eigen manier te kunnen verkennen. Het bezoek aan De Grote Muur en het terracottaleger in Xian zijn tijdens alle reizen inbegrepen.

Voor welke van de China rondreizen u ook kiest, een rondreis met Fox in is een veelzijdige belevenis. Iedereen kent natuurlijk de wereldberoemde keuken, met vele bijzondere gerechten. Maar denk ook aan bruisende steden, prachtige tempels en de bijzondere volkeren die dit land rijk is. En of u nu een kortere trip of een langere rondreis in China wilt, het is allemaal mogelijk.

China bezoeken tijdens een transfer

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen gebruiken steden in China voor een tussenstop naar bijvoorbeeld Australië, Nieuw Zeeland of Japan. Onder bepaalde voorwaarden kun je als transfer reiziger tot maximaal 144 uur in China verblijven zonder dat je voor vertrek al een visum hebt aangevraagd. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over een visum vrij verblijf in China

Lees ook deze artikelen