Reizen door China

Een reis door China begint met het maken van een goed reisplan. Je moet gaan beslissen welke steden en bezienswaardigheden je wilt gaan bezoeken. Er moeten hotels en hostel gereserveerd worden. En als je van plan bent grote afstanden af te gaan leggen zul je ook al een aantal vliegtickets en treinkaartjes moeten gaan boeken.  Vind je het lastig om zelf een reisroute te plannen? Laat je dan inspireren door onze voorbeeldroutes. Laat je jouw reis liever organiseren door een reisbureau? Dan helpen we je graag met het vinden van de leukste reizen, bouwstenen en activiteiten in China.

Reizen door China

Voorbeeldreis China

De grootte van China zorgt er voor dat je vaak enorme afstanden moet afleggen om van de ene naar de andere stad te reizen. De afstand tussen Beijing en Shanghai is bijvoorbeeld 1240 km. Wil je na een verblijf in Beijing direct door naar Yangshuo? Dan heb je een reis van bij 2500 kilometer voor de boeg. Deze afstanden maken het plannen van een reisroute door China ingewikkeld. Om je helpen met het plannen van een reis hebben we  deze routes voor een rondreis door China voor je bedacht.

Wat kost reizen door China

Transport

Reizen in China hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je met de bus en de trein reist. In de steden betaal je voor een ritje met de bus tussen de 1 en de 3 CNY. De metro is duurder, daar beginnen de prijzen voor een enkele reis meestal bij 3 CNY. Neem je een taxi dan kun je uitgaan van een starttarief van rond de 14 CNY.

De trein is de ideale manier om snel en voor relatief weinig geld grote afstanden af te leggen. Neem je de hogesnelheidstrein voor de reis van 6 uur van Beijing naar Shanghai dan betaal je voor een ticket in de 2e klasse 560 CNY, voor de 1e klasse 930 CNY en 1800 CNY voor de Business class.

De bus is meestal iets goedkoper dan de trein. Voor de reis van Shanghai naar Hanghzou betaal je voor een ticket 75 CNY terwijl een treinkaartje 95 CNY kost.

Verblijf

Voor je hotel overnachtingen in China geldt dat je deze bij de visum aanvraag al geboekt moet hebben. Eventueel kun je deze nadat je het visum hebt ontvangen weer annuleren.

Slaap je in een slaapzaal in een kleine stad? Dan kun je in China al voor rond de 25 CNY overnachten. In Beijing en Shanghai betaal je meer voor een hostel, prijzen beginnen daar meestal bij 90 CNY voor een bed in een slaapzaal en met gedeeld sanitair. Voor meer privacy en comfort betaal je natuurlijk meer, meestal tussen de 75 en 150 CNY. Is een hotel niet genoeg? Dan kun je via Airbnb ook nog een heel appartement huren. De prijzen daarvoor liggen in China meestal tussen de 250 en 800 CNY.

Eten & drinken

Eten in China is goedkoop. Voor een maaltijd op straat betaal je rond de 10 CNY. Ga je naar een restaurant dan heb je voor tussen de 20 en 50 CNY al een heerlijke maaltijd. De prijs voor een kom met rijst zit hier niet bij. Die hoor je namelijk apart te bestellen. Verblijf je in een grote stad dan 70 CNY genoeg moeten zijn voor 3 maaltijden.

Vliegtickets China

Vlieg je naar China? Dan dien je bij de visum aanvraag te beschikken over een ticket naar China en een ticket waarmee je China weer kunt verlaten. Vanaf Schiphol vertrekken meerdere malen per week rechtstreekse vluchten naar Beijing. Een rechtstreekse vlucht duurt ruim 9 uur.  Als je wilt besparen op de aanschaf van je ticket, dan kun je er ook voor kiezen om met 1 of meerdere tussenstops naar Peking te vliegen. De reisduur is dan meestal tussen de dertien en de vijftien uur.

New will be combined with the Panerai Radiomir selection, which is the reproduction Radiomir Dark-colored Seal Ceramica 45MM. Along with coming from the two an artistic as well as specialized view,Panerai's choice to make use of high-tech materials demonstrates the actual innovative trial and error that replica watches paypal Panerai has often aspired in order to. Here, your imitational Panerai Radiomir Black Seal Ceramica 45MM wrist watches are available.