Menu

Rondreizen door China

Rondreizen in China staat bij steeds meer toeristen op de agenda. Je kunt veel verschillende bezienswaardigheden ontdekken in het land, van miljoenensteden tot het karakteristieke platteland. Het land is ontzettend divers en is het daarmee ook een zeer fascinerende bestemming. Een rondreis naar één van de vele steden en dorpen in China is bovendien ook nog eens snel geboekt.

Populaire bestemmingen

Het aanbod in rondreizen in China is ontzettend divers. Het land is immers ook heel erg groot. Eén van de populaire rondreizen is langs Beijing. Als je via deze stad reist, reis je vaak ook langs het Erhai Meer en de Grote Chinese Muur. Onderweg kom je ook nog diverse tempels tegen en bekijk je de reuzenpanda’s. Ook zijn de complete rondreizen populair, waarbij je helemaal van Beijing naar Hongkong reist.

Belangrijke plaatsen

Tijdens je rondreis naar China kun je veel verschillende plaatsen bezoeken, waaronder de veelzijdige plaatsen Beijing en Shanghai. Beijing, eerder ook bekend als Peking, heeft bijna 20 miljoen inwoners en is daarmee één van de grootste steden van het land. In deze stad heb je dan ook veel verschillende bezienswaardigheden waar je een bezoekje aan kunt brengen. De Verboden Stad is één van de bezienswaardigheden waar veel rondreizen langs komen. Uiteraard zijn diverse secties van de Grote Muur van China ook in trek. Shanghai. Peking is groot, maar Shanghai is nog groter! Deze Chinese plaats heeft 23 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het Aziatische land. De stad heeft een enorm Disney-pretpark en ook zijn er diverse mooie musea waar je van kunt genieten. Een dagje shoppen op Nanjing Road is ook zeker een aanrader.

rondreis China

Pittoreske dorpen

De rondreizen worden vaak afgewisseld: grote steden en pittoreske dorpen. Het platteland en de dorpen zijn ook ontzettend mooi. Het land is daarmee ook zo verschillend. Yangshuo en Lijiang zijn populaire plattelandsplaatsen waar je een bezoekje aan kunt brengen. De prachtige rijstvelden en de rustige sfeer is heerlijk. Vanwege de oude bruggen wordt Lijiang ook wel het ‘’Venetië van het Oosten’’ genoemd. Yangshuo is vooral populair vanwege haar prachtige ligging. Het ‘dorp’ wordt omringd door het prachtige Karstgebergte.

Welke rondreis door China?

Diverse Nederlandse reisaanbieders bieden rondreizen door China aan. Hieronder hebben een we een selectie gemaakt van reisorganisaties die georganiseerde reizen door China aanbieden. En geven wij aan wat onze favoriete reizen zijn van deze reis aanbieders.

China rondreizen van Djoser

Als er één land is dat de moeite waard is voor een uitgebreide rondreis, dan is het China. Niet alleen is het land enorm in oppervlakte, het is ook overweldigend in al haar cultuur en natuur. China biedt van noord tot zuid een scala aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Bij Djoser heb je de keuze uit een groot aanbod rondreizen, die je op verschillende manieren langs deze prachtige bezienswaardigheden leiden. Actieve groepsreizen, die je voldoende vrijheid bieden om China op je eigen manier te kunnen verkennen. Het bezoek aan De Grote Muur en het terracottaleger in Xian zijn tijdens alle reizen inbegrepen.

Reis door China met Riksja China

Riksja China is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, en vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. Bij de individuele reizen wordt voornamelijk gebruik van maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij het land. Je reis niet met geen touringcars, maar je met het vliegtuig, per trein of soms met een minibus.