Shanghai

de mooiste bezienswaardigheden van Beijing

De Bund van Shanghai

De Bund van Shanghai

De Bund is een promenade midden in het centrum van Shanghai volgebouwd met indrukwekkende koloniale bouwwerken en een geweldig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier.

Shanghai World Financial Center

Shanghai World Financial Center

Het Shanghai World Financial Center is het op 1 na hoogste gebouw van Shanghai en biedt vanaf het observatiedek een onvergetelijk uitzicht over de miljoenenstad.

Shanghai Ocean Aquarium

Het Shanghai Ocean Aquarium is niet alleen leuk voor de kinderen of op regenachtige dagen, maar is ook geschikt voor iedereen die ook maar enigszins van dieren houdt.

ReizenReizen

Shikumen van Shanghai

De shikumen van Shanghai zijn bovenop elkaar gebouwde Chinese woningen met nauwe gangetjes, binnenhofjes en vele kleine poorten die vanaf de negentiende eeuw in Shanghai gebouwd werden.

Franse Concessie

De Franse Concessie is een goed bewaard gebleven stukje Frankrijk in Shanghai dat stamt uit de koloniale tijd, met wijde boulevards, groene platanen en statige herenhuizen.

Chenghuang tempel Shanghai

Chenghuangtempel

De Chenghuangtempel is een eeuwenoude taoïstische tempel, omgeven door historische winkelstraatjes midden tussen de hoge wolkenkrabbers van het moderne Shanghai.

Booking.com
Jing'an tempel shanghai

Jing’an Tempel

De Jing’an Tempel is een van de oudste en rijkste boeddhistische tempels van Shanghai. Ingeklemd tussen moderne wolkenkrabbers biedt de tempel een blik op ver vergane tijden.

volksplein shanghai

Volksplein

Gelegen midden tussen de hoge wolkenkrabbers, de belangrijke toeristische attracties en de winkelstraten, kan het Volksplein van Shanghai gezien worden als het centrum van de stad.

Yu-tuin van Shanghai

Yu-tuin

De Yu-tuin is een eeuwenoude en een van de meest weelderige klassieke Chinese tuinen ter wereld, met vele tientallen vijvers, beekjes, bruggetjes, pagodes en theehuisjes.

Shanghai-Disneyland

Shanghai Disney

Dit Disney-resort bestaat eigenlijk uit drie delen. Enerzijds is er het attractiepark zelf dat luistert naar de naam Shanghai Disneyland, maar daarnaast is er ook het uitgaansgebied Disneytown en het wandelpark genaamd Wishing Star Park.

Oriental Pearl TowerOriental Pearl Tower

Oriental Pearl Tower

Van alle steden ter wereld met erg hoge gebouwen is de skyline Shanghai een van de hoogste, en van alle hoge gebouwen in Shanghai is de Oriental Pearl Tower een van de allerhoogste.

Doen in Shanghai