Loading...

Beijing

Home - Steden - Beijing
Beijing2018-09-18T10:53:55+00:00

Beijing de bruisende hoofdstad van China

Voor iedereen die het verbazingwekkende China wil zien is Beijing een uitstekende keuze. In de Chinese hoofdstad vind je eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers zij aan zij, kun je urenlang dwalen door oude volksbuurten en dan is er natuurlijk nog de Verboden Stad, het grootste paleis ter wereld. Bovendien ligt de Chinese Muur net buiten de stadsgrenzen.

Beijing heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden en je zult dan ook zeker wel een aantal dagen nodig hebben om alles te zien wat de moeite waard is. Maar vergeet ook niet te genieten van de alle daagse dingen die je op straat, in de supermarkt of in een gezellig parkje ziet. En dan zul je zien dat voor de toeristen Beijing eigenlijk een grote bezienswaardigheid is.

Beijing

Visum bij een bezoek aan Beijing

Voor een verblijf in China heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Er zijn er tegenwoordig echter een aantal uitzonderingen op deze regel. Hierdoor kun je onder bepaalde voorwaarden visumvrij in China kunt verblijven. Als je van plan bent om Beijing te bezoeken tijdens een reis waarin je meerder land bezoekt dan kun je 144 uur in Beijing verblijven zonder van te voren een visum aan te vragen. Dit kan alleen als je transit reiziger bent. Dus bijvoorbeeld tijdens een reis van Nederland naar Japan via Beijing. Goed om te weten is dat dit ook geldt wanneer je doorreist naar Hong Kong of Macau

De Chinese Muur bezoeken vanuit Beijing

Een verblijf in Beijing is goed te combineren met een bezoek aan de Chinese muur. Je kunt namelijk niet in China zijn geweest zonder dit bijzonder bouwwerk bezocht te hebben. Bij de meeste hotels en hostels kun je een dagtocht naar de muur boeken. Dit is niet alleen handig omdat het vervoer dan voor je wordt georganiseerd maar vooral omdat er dan een Engels sprekende tolk met je meegaat die je heel veel kan vertellen over de geschiedenis van de muur. Wil je goed voorbereid beginnen aan je bezoek aan de muur lees dan ook dit uitgebreide artikel over de Chinese muur bij Beijing.

Vliegticket Beijing

Bij het boeken van een vliegticket naar Beijing is belangrijk om je te af te vragen of je rechtstreeks naar China wilt vliegen of via een of meerdere tussenstops.

Vanaf Schiphol vertrekken meerdere malen per week rechtstreekse vluchten naar Beijing. Een rechtstreekse vlucht duurt ruim 9 uur.

Wanneer je het het niet erg vind om wat langer onderweg te zijn. En bovendien wilt besparen op de aanschaf van je ticket, dan kun je er ook voor kiezen om met 1 of meerdere tussenstop naar Peking te vliegen. De reisduur is dan meestal tussen de dertien en de vijftien uur.

Hotels en vliegtickets

Heerlijk overnachten in Beijing
Zoek Hotels
Voordelig vliegen naar Beijing
Zoek Vliegticket
Boek een stedentrip Beijing
Zoek stedentrips
[bdotcom_bm bannerid="18714"]