Menu

Vliegticket Beijing boeken

Bij het boeken van een vliegticket naar Beijing is belangrijk om je te af te vragen of je rechtstreeks naar China wilt vliegen of via een of meerdere tussenstops.

Vanaf Schiphol vertrekken meerdere malen per week rechtstreekse vluchten naar Beijing. Een rechtstreekse vlucht duurt ruim 9 uur. Je kunt hiervoor kiezen uit een van de onderstaande luchtvaartmaatschappijen;

  • KLM
  • China Southern

Wanneer je het het niet erg vind om wat langer onderweg te zijn. En bovendien wilt besparen op de aanschaf van je ticket, dan kun je er ook voor kiezen om met 1 of meerdere tussenstop naar Peking te vliegen. De reisduur is dan meestal tussen de dertien en de vijftien uur. Populaire maatschappijen waarmee je voordelig naar Beijing kunt vliegen zijn onder andere;

  • Hainan Airlines
  • Ukraine International Airlines
  • LOT Polish Airlines

Bij de aanvraag van een visum voor China dien je aan te tonen dat je het land ook weer zult verlaten. Je dient dus voor je reis al te zorgen voor een ticket terug naar Nederland of een naar een andere bestemming buiten China.

Het vliegveld van Beijing

De internationale luchthaven van Beijing ligt 32 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Beijing. Vanaf de luchthaven rijden diverse bussen naar Beijing. De meest gebruikte route is buslijn 3, die elke 15 minuten naar Dongzhimen en het treinstation in Beijing rijdt. Buslijn 2 en 4 rijden elke 10 minuten respectievelijk naar Chaoyangman en Dongdaqiao (vlak bij Sanlitun), en het Friendship Hotel. Kaartjes kosten CNY 16, ongeveer 1 euro.