beijing verboden stad

Praktisch informatie

Visumvrij

Beijing is één van de steden in China die voor toeristen uit onder andere Nederland en België tot maximaal 6 dagen (144 uur) zonder visum kan worden bezocht. Dit betekent dat je voor een korte trip naar de Chinese hoofdstad dus geen visum hoeft aan te vragen.

Transport

De internationale luchthaven van Beijing ligt 32 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Beijing. Vanaf de luchthaven rijden diverse bussen naar Beijing. De meest gebruikte route is buslijn 3, die elke 15 minuten naar Dongzhimen en het treinstation in Beijing rijdt. Buslijn 2 en 4 rijden elke 10 minuten respectievelijk naar Chaoyangman en Dongdaqiao (vlak bij Sanlitun), en het Friendship Hotel. Kaartjes kosten CNY 16, ongeveer 1 euro.

Het openbaar vervoer is in Beijing prima geregeld. In de binnenstad van Beijing kun je het best reizen met de metro, taxi, bus of (voor de echte avonturier) de tuktuk.

Klimaat

In de zomermaanden valt er doorgaans veel neerslag in Beijing. Daarnaast kan het in deze maanden erg warm worden in de stad. Veel toeristen kiezen er daarom voor om Beijing in april, mei, september, oktober of november te bezoeken. In deze maanden is de temperatuur vaak aangenaam en de hoeveelheid neerslag laag.

ReizenReizen

Hoogtepunten Beijing

Beijing heeft een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je reis door China. Tot de vele historische en culturele bezienswaardigheden van de stad behoren de verboden stad, het zomerpaleis en de tempel van de hemel.  Andere hoogtepunten zijn het verkennen van het gigantische Tiananmen-plein en de talloze belangrijke tempels.

verboden stad beijing

Verboden stad

Het enorme paleis met goudkleurige daken van waaruit de keizers eeuwenlang het rijk regeerden is met duizend gebouwen en bijna tienduizend kamers de moeite van het bekijken  meer dan waard

zomerpaleis beijing

Zomer paleis

Het Zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in China. Het bestaat paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen.

tempel van de hemel

Tempel van de hemel

Behalve de gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden  bomen dat dagelijks door vele Chinezen als plaats om muziek te spelen en te dansen gebruikt wordt.

Verblijf in Beijing

In een stad als Beijing is het soms lastig om het hotel of hostel te vinden dat het beste bij jouw budget en interesse hoort. Heb je een klein budget dan kun je vanaf 50 yuan terecht kunnen in een hostel. Sommige hostels zullen voor een wat hogere prijs, tussen de 100 en 200 yuan, ook kamers voor één of twee personen aanbieden. Deze hostels vind je meestal in de hutongs rond de meren. Vanaf 300 a 400 yuan per dag kun je overnachten in de goedkoopste hotels die zich ook richten op buitenlandse gasten.

Leo Hostel

Met de verboden stad en het plein van de hemelse vrede in de buurt is dit een goed hotel om Beijing te voet te verkennen

Beijing Downtown Travelote

Dit knusse hotel ligt midden in de hutongs. In de omgeving vind je veel kleine restaurants en winkels

The Orchid Hotel

10 minuten lopen van het HouHai meer. Vanuit het hotel kun je wandelen door de hutongs.

Tours & Tickets

Omdat steeds meer mensen Beijing bezoeken worden de rijen voor de populaire attracties in Beijing steeds langer. Wij raden je dan ook aan om al voor je aankomst in  Beijing toegangskaarten te kopen voor de verboden stad en het zomerpaleis. Koop je de kaarten liever als je in Beijing bent? Dan kan dit tegen een kleine toeslag meestal al in je hotel of hostel.

Voor de leukste fietstochten door Beijing zijn de tours van Bajabikes een echt aanrader!