Beijing

Beijing startpagina

Verboden stad

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Beijing is de Verboden Stad. Doordat de Verboden Stad vroeger een belangrijkste bestuurlijke functie had en lange tijd alleen mocht worden bezocht door de keizer en zijn familie, is het voor de ‘gewone’ burger lange tijd niet mogelijk geweest om deze stad te betreden.

Changdeokgung Palace Secret Garden

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Eeuwenlang werd het door de Chinese keizer en zijn entourage gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer weer eens te heet werd in de binnenstad.

Tempel van de hemel

Van de vele tempels die de Chinese hoofdstad rijk is, is de Tempel van de Hemel in het gelijknamige park misschien wel de mooiste en de bekendste.

ReizenReizen

Plein van de hemelse vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede is één van de bekendste plaatsen van Beijing. Iedere Chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend op zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld.

ming graven beijing

Ming graven

De Ming graven net iets ten noorden van Beijing zijn de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers en behoren tot een van de grootste toeristische bezienswaardigheden van de Chinese hoofdstad.

Olympisch park

Hoewel de atleten de stad alweer verlaten hebben, kun je vandaag de dag nog steeds het Olympische Park bezoeken met daarin onder andere het Nationale Stadion, oftewel het Vogelnest, en het Olympische Zwembad, ook wel bekend als de Waterkubus.

Liulichang

Liulichang is een honderden jaren oud straatje midden in de hutongs, waar kunst, antiek, ambachtswerken en vele andere curiosa te koop zijn in kleine winkeltjes.

Ming-stadsmuren

Wat nu als de Ming-stadsmuren te zien is, was in het verleden onderdeel van een een uitgebreid systeem van stadsmuren en stadspoorten om Beijing te beschermen tegen vijandige legers.

Trommel en beltorrens

Wat nu als de Ming-stadsmuren te zien is, was in het verleden onderdeel van een een uitgebreid systeem van stadsmuren en stadspoorten om Beijing te beschermen tegen vijandige legers.

Doen in Beijing