Menu

Beijing airport

De internationale luchthaven van Beijing ligt 32 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Beijing. Het vliegveld is uitstekend bereikbaar: er zijn maar liefst vier routes via welke u de luchthaven per huurauto kunt bereiken. De Airport Expressway voert van de derde ringweg naar de terminals 1 en 2, de tweede Airport Expressway loopt van de vijfde ringweg naar Terminal 3. En dan zijn er ook nog de Northern en Southern Airport Line. Voor al deze wegen moet u tol betalen. Een rit met de taxi of auto duurt vanaf het stadscentrum 40-60 minuten, afhankelijk van de drukte in het centrum.

Vanaf de luchthaven rijdt een groot aantal bussen. De populairste route is buslijn 3, die elke 15 minuten naar Dongzhimen en het treinstation in Beijing rijdt. Buslijn 2 en 4 rijden elke 10 minuten respectievelijk naar Chaoyangman en Dongdaqiao (vlak bij Sanlitun), en het Friendship Hotel. Kaartjes kosten CNY.

beijing vliegveld

Vanaf het Beijing Capital International Airport kunt u gebruik maken van de Airport Express metrolijn. Deze lijn vertrekt vanaf Terminal 3 en rijdt vervolgens via Terminal 2 naar de stad, om onderweg te stoppen bij Sanyuanqiao en Dongzhimen. De rit van het vliegveld naar de stad neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Taxi’s staan klaar voor de terminalgebouwen. Let erop dat uw taxi een bordje ‘taxi’ op het dak heeft, en dat de meter aan staat (dat is bijna altijd het geval, taxichauffeurs in Beijing zijn redelijk eerlijk). Het tarief is CNY 11 voor de eerste 3 km, en daarna CNY 2 voor elke volgende kilometer. Reken op een uur voor het geval het druk is op de weg, en laat uw bestemming in Chinese karakters uitschrijven.

Meer Beijing Airport

Je kunt het vervoer van het vliegveld naar je hotel ook al in de Nederland organiseren. Dit kan bijvoorbeeld via GuideWeTravelLimited. Een van hun chauffeurs wacht je op in de aankomsthal en vervoerd je comfortabel naar je hotel.