Visumvrij in Beijing

visumvrij beijing 144

Als je op doorreis bent naar een derde land kun je Beijing bezoeken zonder voor vertrek naar China een visum aan de te vragen. Reizigers uit onder andere Nederland en België komen dan namelijk in aanmerking voor een visum vrije transit van 144 uur

Tijdens deze 144 uur (6 dagen) staat het je vrij te reizen in de Beijing, Tianjin en Hebei

Toegestane  transit route 144 uur visum Beijing

een toegestane transit route loop als volgt: land van vertrek A →  B Beijing, Tianjin, Hebei → land C derde land. Het is met dit visum niet toegestaan om voor aankomst in een ander regio in China te bezoeken. Ook dien je na je vertrek uit direct door te vliegen naar het derde land.

Benodigde documenten

  • Paspoort dat na aankomst in China nog tenminste 3 maanden geldig is
  • Als voor een bezoek aan land C een visum nodig is dien je dit te kunnen tonen
  • Een ticket voor de doorreis naar land C

Visum Beijing aanvragen

  • informeer bij het inchecken in land A de luchtvaartmaatschappij over het aanvragen van het visum
  • vul in het vliegtuig de aankomst/vertrekkaart in
  • vraag op het vliegveld het 144 uur transit visum aan
  • door de douane
  • bagage ophalen

Meer informatie

Sinds 2016 controleert de Chinese overheid het paspoort van reizigers die naar China reizen streng op Turkse stempels. Heb je een Turks stempel in je paspoort dan is dan kans groot dat je geen toegang zult krijgen tot China in het kader van de transfer zonder visum regeling. Volgens de laatste berichten zou dit inmiddels ook gelden voor stempels van landen als Egypte, Syrië, Pakistan en Iran.

Wat doen tijdens 6 dagen in Beijing

Tijdens je 6 dagen in Beijing zijn er meer dan voldoende bezienswaardigheden om te bezoeken. Ga in ieder geval naar de verboden stad, het zomerpaleis en het plein van de hemelse vrede. Bij Variarts Travel kun je een tour boeken die je langs al deze hoogtepunten brengt. Handig als je optimaal gebruik wilt maken van je verblijf in Beijing!

Omdat je niet in Beijing hoeft te blijven kun je ook een trip maken naar de Chinese muur. Dit kun je bijvoorbeeld doen in Badaling, ongeveer 75 kilometer ten noordoosten van Beijing. Dit is het meest bezochte en bekendste deel van de Chinese muur.

Inpakken

Internet & Bellen

Verblijf

Verblijf
Booking.com
Reisgidsen