Loading...
Shanghai2018-06-01T11:07:59+00:00

Shanghai, modern en vol geschiedenis

Shanghai inmiddels uitgegroeid tot een beroemde internationale metropool die steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Gelegen aan de monding van de Yangtze-rivier is de stad zowel het centrum van de internationale handel in China en als het als het culturele centrum van oost-China. Shanghai is dan ook niet voor niets een populaire reisbestemming voor bezoekers die op zoek zijn naar het moderne China. Shanghai heeft echter ook voldoende bezienswaardigheden die bezoekers kennis kunnen laten maken met het oude China,

De snelle groei en de modernisering van de stad hebben ook zijn invloed gehad op de infrastructuur van deze stad van ruim 31 miljoen inwoners. Dankzij het uitgebreide metronetwerk verplaatst je je moeiteloos door de stad en kun je zonder al te veel moeite de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast heeft Shanghai twee vliegvelden. Internationale vluchten landen en vertrekken van Pudong en de binnenlandse vluchten vanaf Hongqiao.

Shanghai

De leukste hotels van Shanghai

Shanghai heeft een ruime keuze uit hotels voor zowel de budgetreiziger als de reiziger die op zoek is naar  luxe. Het enorme aanbod maakt het niet makkelijk om te kiezen voor het juiste hotel. Om je daarbij te helpen hebben we de leukste hotels in Shanghai voor je op een rij gezet.

Shanghai is een enorme uitgestrekte stad. Het vinden van een hotel lijkt op het eerste gezicht daarom best wel ingewikkeld. Gelukkig zijn er maar een paar districten met leuke hotels en dat het maakt het zoeken al wat makkelijker. Als je kiest voor een hotel in de omgeving van de bund weet je zeker dat een aantal van beroemde bezienswaardigheden zich op loopafstand bevinden.

Boottocht Shanghai

Je kunt je bezoek starten met een boottocht op de Huangpu Jiang. Je maakt dan op een ontspannen manier kennis met de beroemde skyline van de stad. Vanaf de boot zie je zowel Pudong als de Bund.

Visum bij een bezoek aan Shanghai

Hoewel je voor een verblijf in China meestal een visum nodig hebt zijn er tegenwoordig ook een aantal situaties waarin je visumvrij in China kunt verblijven. Als je van plan bent om Shanghai te bezoeken tijdens een reis waarin je meerder land bezoekt dan kun je 144 uur in Shanghai verblijven zonder van te voren een visum aan te vragen. Dit kan alleen als je op doorreis bent. Dus bijvoorbeeld een reis van Amsterdam naar Tokio via Shanghai. Goed om te weten is dat dit ook geldt wanneer je doorreist naar Hong Kong of Macau

Bereikbaarheid Shanghai

Voor veel reizigers is Shanghai het eind of beginpunt van een reis door China. Vanaf Amsterdam en Brussel kun je met 3 luchtvaart maatschappijen rechtstreeks naar Shanghai vliegen. Als je het niet erg vindt om wat langer onderweg te zijn dan kun je met een vlucht waarin je dient over te stappen veel geld besparen.

Vanuit Shanghai vertrekken dagelijks meerder treinen naar steden in heel China. Heb je zin in een korte treinreis? Kies dan voor een dagtrip naar Hangzhou. Wilde juist wat langer in de trein zitten dan kun je er voor kiezen om reis naar Chengdu van ruim 2000 kilometer per trein af te leggen. Hoewel het niet noodzakelijk is kun je treintickets het beste ruim van te voren aanschaffen. De meeste gebruikte website hiervoor is ctrip.com

Hotels en vliegtickets

Heerlijk overnachten in Shanghai
Hotels
Voordelig vliegen naar Shanghai
Vliegtickets
Boek een stedentrip Shanghai
Stedentrips

[bdotcom_bm bannerid="18714"]