Shanghai

Hoogtepunten

Oriental Pearl Tower

De Franse Concessie

Als je vanaf Nederland of België reist, hoef je voor een kort verblijf in sommige steden van China geen visum aan te vragen. Shanghai is één van die steden waar je tot maximaal 6 dagen (144 uur) mag verblijven, zonder dat je hiervoor een visum hoeft aan te vragen.

In Shanghai zijn twee vliegvelden gelegen, waarbij Hongqiao uitsluitend wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en Pudang International Airport voor vluchten buiten China. Zeker wanneer je vanaf Nederland naar Shanghai vliegt, dan zul je altijd landen op Pudang International Airport.

Doordat Shanghai een erg drukke en hectische stad is, wordt het doorgaans afgeraden om als toerist een auto te huren. Gelukkig is het openbaar vervoer in de stad goed geregeld. De meeste bezienswaardigheden zijn prima met de metro of bus te bereiken.

Doordat er in Shanghai in sommige maanden enorm veel neerslag valt en de temperaturen hoog op kunnen lopen, is het belangrijk om je bezoek aan Shanghai in de goede maanden te plannen. De beste tijd om naar Shanghai af te reizen is in de maanden maart, april, mei, oktober en november. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden en de gemiddelde hoeveelheid neerslag tussen de 50 en 100mm. 

Hotels & Hostels

De leukste hotels van Shanghai zijn volgens ons te vinden in en rond het centrum.vind  Je hebt hier hotels en hostels  in alle prijsklassen en veel toeristische attracties zijn allemaal op loopafstand. Ook ligt Nanjinglu, de belangrijkste winkelstraat van Shanghai, midden in dit deel van de stad en zul je overal in het centrum talloze restaurants kunnen vinden. Onze favoriet is het Mingtown Nanjing road youth hostel

Mingtown Nanjing Road Hostel

Dit hotel is een aanrader voor de budget reiziger: een prima hostel op een prima locatie. Betaalbaar en goed gefaciliteerd, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en op loopafstand van vele bezienswaardigheden van Shanghai.

Kevin’s Old House

Gevestigd in een oud villa in een smalle steegje in de bruisende buurt en met een ideale locatie nabij het openbaar vervoer en verschillende bezienswaardigheden. Kevin’s Old House beschikt over verrassend ruime kamers met uitgebreide faciliteiten

The Phoenix Hostel LaoShan

The Phoenix Hostel LaoShan is gevestigd op een perfecte locatie, met maar een metrohalte verwijderd van People’s Square, in een geliefde buurt omringd door kleine eetgelegenheden en winkels, nabij de oude stad en Yu Yuan tuinen.

Omdat steeds meer mensen Shanghai bezoeken worden de rijen voor de populaire attracties  steeds langer. Wij raden je dan ook aan om al voor je aankomst in Shanghai toegangskaarten te kopen  voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

New will be combined with the Panerai Radiomir selection, which is the reproduction Radiomir Dark-colored Seal Ceramica 45MM. Along with coming from the two an artistic as well as specialized view,Panerai's choice to make use of high-tech materials demonstrates the actual innovative trial and error that replica watches paypal Panerai has often aspired in order to. Here, your imitational Panerai Radiomir Black Seal Ceramica 45MM wrist watches are available.