Shanghai

Met ruim 25 miljoen inwoners is Shanghai de grootste stad van China. Shanghai bestaat uit een oud gedeelte, ook wel Puxi genoemd, en een nieuw gedeelte, ook wel Pudong genoemd. Hoewel de stad rond 1990 nog voor een groot gedeelte uit platteland bestond, is hier tegenwoordig niets meer van terug te zien. De stad heeft zich in een duizelingwekkend snel tempo weten te ontwikkelen tot één van de grootste en belangrijkste steden van de wereld. 

Praktisch informatie

Visumvrij

Als je vanaf Nederland of België reist, hoef je voor een kort verblijf in sommige steden van China geen visum aan te vragen. Shanghai is één van die steden waar je tot maximaal 6 dagen (144 uur) mag verblijven, zonder dat je hiervoor een visum hoeft aan te vragen. Hierdoor is Shanghai ook een perfecte stad voor een korte tussenstop tijdens een rondreis in naastgelegen landen!

Transport

In Shanghai zijn twee vliegvelden gelegen, waarbij Hongqiao uitsluitend wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en Pudang International Airport voor vluchten buiten China. Zeker wanneer je vanaf Nederland naar Shanghai vliegt, dan zul je altijd landen op Pudang International Airport. Als vervoer van en naar het vliegveld heb je de keuze uit een snelle treinverbinding die je in zo’n 8 minuten naar de binnenstad brengt, maar ook uit de metro, bus of taxi.

Klimaat

Doordat er in Shanghai in sommige maanden enorm veel neerslag valt en de temperaturen hoog op kunnen lopen, is het belangrijk om je bezoek aan Shanghai in de goede maanden te plannen. De beste tijd om naar Shanghai af te reizen is in de maanden maart, april, mei, oktober en november. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden en de gemiddelde hoeveelheid neerslag tussen de 50 en 100mm. 

Hoogtepunten Shanghai

Als één ding zeker is, dan is dit dat je jezelf geen moment hoeft te vervelen tijdens je bezoek aan Shanghai. Zeker wanneer je Shanghai voor de eerste keer bezoekt, zul je gegarandeerd versteld staan van het bijzondere contrast tussen knusse oude straatjes en wijkjes in Puxi en de futuristische wolkenkrabbers in Pudong. Hoewel de lijst met indrukwekkende bezienswaardigheden in deze Chinese wereldstad enorm lang is, kun je deze natuurlijk niet allemaal bezoeken tijdens je korte verblijf in de stad.

De Bund van Shanghai

De Bund

De Bund is een promenade midden in het centrum van Shanghai volgebouwd met indrukwekkende bouwwerken en een geweldig uitzicht op de wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier.

De shikumen

De shikumen van Shanghai zijn bovenop elkaar gebouwde Chinese woningen met nauwe gangetjes, binnenhofjes en vele kleine poorten die vanaf de negentiende eeuw in Shanghai gebouwd werden.

jing’an tempel Shanghai

De Jing’an Tempel

De Jing’an Tempel is een van de oudste en rijkste boeddhistische tempels van Shanghai. Ingeklemd tussen moderne wolkenkrabbers biedt de tempel een blik op ver vergane tijden.

Verblijf in Shanghai

De leukste hotels van Shanghai zijn volgens ons te vinden in en rond het centrum.vind  Je hebt hier hotels en hostels  in alle prijsklassen en veel toeristische attracties zijn allemaal op loopafstand. Ook ligt Nanjinglu, de belangrijkste winkelstraat van Shanghai, midden in dit deel van de stad en zul je overal in het centrum talloze restaurants kunnen vinden. Onze favoriet is het Mingtown Nanjing road youth hostel

Mingtown Nanjing

Een prima hostel op een prima locatie makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en op loopafstand van vele bezienswaardigheden van Shanghai.

Kevin’s Old House

Gevestigd in een oud villa in een smalle steegje in de bruisende buurt en met een ideale locatie nabij het openbaar vervoer en verschillende bezienswaardigheden,

The Phoenix Hostel

Gevestigd op een perfecte locatie, met maar een metrohalte verwijderd van People’s Square, in een geliefde buurt omringd door kleine eetgelegenheden en winkels,

Tours & Tickets

Wij raden je dan ook aan om al voor je aankomst in  Shanghai toegangskaarten te kopen voor veel bezochte attracties en tours. Reserveer liever als je in Shanghai bent? Dan kan dit tegen een kleine toeslag meestal al in je hotel of hostel.