Bezienswaardigheden in Shanghai

Als één ding zeker is, dan is dit dat je jezelf geen moment hoeft te vervelen tijdens je bezoek aan Shanghai. Zeker wanneer je Shanghai voor de eerste keer bezoekt, zul je gegarandeerd versteld staan van het bijzondere contrast tussen knusse oude straatjes en wijkjes in Puxi en de futuristische wolkenkrabbers in Pudong.

Shanghai heeft heeft zoveel bezienswaardigheden dat het voor bezoekers vaak moeilijk is om te besluiten welke bezienswaardigheden wel of niet bezocht moeten worden. Kies je voor de nieuw gebouwen of ga je juist voor de toeristische trekpleister uit het verre verleden? Wij hebben alvast een selectie gemaakt van plekken die het bezoeken zeker waard zijn hebben tijdens je verblijf in Shanghai.

Zoals voor veel steden in China geldt ook voor Shanghai dat de hele stad eigenlijk een bezienswaardigheid is. Vergeet daarom dan ook niet om wat tijd in te plannen voor een wandeling door de stad zodat je je kunt verbazen over het dagelijks leven in Shanghai

De meest indrukwekkende van de koloniale bouwwerken zijn te vinden aan een promenade die bekend staat als  de Bund, gelegen langs de Huangpu-rivier midden in het centrum van de stad. Tegenwoordig vormt de Bund samen met het overweldigende uitzicht op de hypermoderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier de meest in het oog springende toeristische attractie van Shanghai.

Ondanks dat Shanghai soms enkel en alleen lijkt te bestaan uit torenhoge kantoorgebouwen van beton en glas, is het toch mogelijk hiertussen verrassend aangename stukjes groen en zelfs honderden jaren oude Chinese tempels terug te vinden. De boeddhistische Jingantempel die gelegen is in het stadsdistrict met dezelfde naam, is een van de betere voorbeelden