Fietsen in Shanghai

Fietsen in Shanghai is een unieke ervaring. Op de fiets kun je je soepel verplaatsten tussen het verkeer, je ervaart de diversiteiten van deze enorme stad beter, het is veilig en je bent lekker actief.

Wheely Bike Tours neemt je graag mee voor een ritje door de stad. Ervaren gidsen vertellen je graag over de highlights van de stad, maar ook juist over het steeds weer veranderende straatbeeld, de lokale buurtjes, de historie achter deze enorme gebouwen en pittoreske lilongs. Als je voor het eerst in Shanghai bent, dan raden we je zeker aan je bezoek te starten met onze highlight tour. Maar we bieden nog veel meer tochten met ieder zijn eigen unieke karakter. Zo hebben we ook een vroege vogel tocht en een fietstocht door de oude Joodse buurt.

De Shanghai highlighttour

Uiteraard bezoeken we de hoogtepunten op deze tour, zodat je een goede indruk krijgt van zowel het moderne leven als de lokalere buurtjes en de oude stad. Deze route is ongeveer 12 km lang en leidt onder andere door verborgen straatjes en steegjes die normaliter niet door toeristen gevonden worden en waar het traditionele stadsleven nog steeds z’n gang gaat. Wheely gaat van de Former French Concession naar de oude stad en de Bund, waar we stoppen voor een drankje om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Daarna via het hartje van het centrum (People’s square) weer terug. Dit is een geweldige belevenis waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Als je maar 1 dag in Shanghai verblijft of als je eerst een goed overzicht wilt krijgen van de stad, dan is deze tour een must!

De French Concession Tour

De Former French Concession is het meest bezochte gedeelte van Shanghai, wat niet verwonderlijk is als je kijkt naar de mooie straten, de prachtige plataanbomen, de bijzondere architectuur en de historische waarde. Wheely neemt je mee naar het westen van de Former French Concession en gaat terug de tijd in naar toen de Fransen dit gedeelte van Shanghai bewoonden. We stoppen bij het Propoganda Museum, wat een echte schat aan historische en kunstzinnige informatie herbergt. Je krijgt zo een beter inzicht in de tumultueuze maar recente geschiedenis van China. De toer komt verder langs Tianzifang, een erg mooi en goed behouden artiesten wijkje, verstopt in de achterafstraatjes van Shanghai. De hele toer fiets je door de mooie straten van de Former French Concession, onder platanen en langs mooie oude gebouwen. Hierdoor krijg je een goed idee van het leven in Shanghai toen en nu.

Lilong en Shikumen Tour

Een korte tour, die je de mooie, typisch Shanghainese bouwstijlen laat zien. Waar Beijing de hutongs heeft, heeft Shanghai haar lilongs, of longtangs in het Shanghainese dialect. Achter alle gevels die Shanghai rijk is, schuilt een bijna onzichtbare wereld. Een wirwar van straatjes, die hele gemeenschappen huisvest en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wheely fietst door een aantal van deze lilongs en laat je het Shanghainese leven zien zoals het er bijna 100 jaar geleden ook uitgezien moet hebben. Deze lilongs liggen voornamelijk in de Former French Concession en Wheely maakt van de gelegenheid gebruik om je wat meer van de stad te laten zien. Van Russische Orthodoxe kerken tot een voormalig maffia hoofdkwartier, Shanghai heeft na deze toer geen geheimen meer voor je!

Goedemorgen Shanghai

Met deze tocht krijg je er meteen zin in. Je moet wel even vroeg opstaan, maar Shanghai wakker te zien worden is het zeker waard. We fietsen langs de bund waar mensen Tai Chi doen met op de achtergrond het geweldige uitzicht van de skyline van Pudong. We stoppen onderweg voor een heerlijk authentiek Shanghainees ontbijt en ook een traditionele theeceremonie ontbreekt er niet aan. In Fuxing park is het altijd druk in de ochtend; beleef met ons mee wat een Shanghainees verstaat onder lekker wakker worden!

Wheely Bike Tours neemt je graag mee! Zij hebben een breed scala aan fietsen en zelfs tandems beschikbaar. Boeken kan via de website www.wheelybiketours.com.