Welkom in Xi’an

Black Friday 2020Black Friday 2020

De titel van meest historische stad van China behoort zonder twijfel toe aan Xi’an, dat tijdens talloze dynastieën de hoofdstad was van één van de grootste beschavingen ter wereld.

Van al de hoofdsteden die China door haar geschiedenis van vele duizenden jaren heen gekend heeft, is Xi’an in het midden van het land misschien wel de stad met de rijkste historie. Al ruim meer dan 3000 jaar oud, is het namelijk de hoofdstad geweest van talloze Chinese dynastieën en was het ook het oostelijke eindpunt van de befaamde Zijderoute. Voor iedere reiziger die graag ondergedompeld wordt in cultuur, zal Xi’an daarom als huidige hoofdstad van de provincie Shaanxi een absoluut hoogtepunt van een reis naar China vormen.

Bezienswaardigheden

De toeristische bezienswaardigheden in Xi’an zijn bijna teveel om op te noemen, maar vrijwel allemaal stammen ze uit het verre verleden. Zo is het één van de weinige Chinese steden met een nog grotendeels intacte stadsmuur welke gebouwd werd aan het begin van de Ming-dynastie (1368-1644). Met een lengte van 14 kilometer is het tevens één van de langste. Ook de boven het oude centrum uitstekende Trommel- en Beltorens van waaruit vijandige legers konden worden gezien stammen uit deze tijd.

xian stadsmuur

Nog ouder zijn de talloze tempels en pagodes uit de Tang-dynastie (618-907), waarvan de in de zevende eeuw gebouwde Grote en Kleine Ganzenpagode de bekendste zijn. De Grote Moskee van Xi’an werd een eeuw later gebouwd en vormt het hart van de moslimwijk van Xi’an welke bekend staat om de uitstekende restaurants. Helemaal gebouwd in de Chinese stijl met slechts enkele kleine Arabische versieringen, wordt de moskee vandaag de dag nog altijd bezocht door het Hui-volk dat al eeuwenlang in China verblijft. Een andere interessante attractie afkomstig uit deze tijd tenslotte is de grootste verzameling steles van heel China.

trommeltoren xi'an

Rondom Xi’an

Indien de Ming- en Tang-dynastieën nog niet lang genoeg geleden voor je zijn, dan kun je net iets buiten Xi’an terecht voor nog veel oudere bezienswaardigheden. Het beroemdst is natuurlijk het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China die in 221 voor Christus het land tot één rijk had verenigd, maar nog vele duizenden jaren ouder zijn de archeologische vondsten van de Banpo-beschaving. Ook buiten de stad en minstens zo interessant is het Qianling Mausoleum, weer uit de Tang-dynastie, met graftombes van meerdere keizers.

Behalve cultuur staat de directe omgeving van Xi’an ook bekend om de natuur. Zo ligt ten zuiden van Xi’an het Qin-gebergte waarvan de pieken bijna vier kilometer hoog zijn, met als bekendste berg Huashan, één van de Vijf Heilige Bergen van China. Ook de Huaqing warmwaterbronnen in hetzelfde gebergte vormen een belangrijke toeristische attractie en zijn snel en eenvoudig vanuit Xi’an te bereiken.

Bereikbaarheid

Xi’an behoort tot de grotere steden van China en heeft dagelijkse meerdere vluchten vanaf Beijing, Shanghai en Guangzhou. Slaaptreinen vertrekken dagelijks van en naar Beijing (een reis van 11 uur), Shanghai (16 uur), Chengdu (13 uur) Chongqing (8 uur).

Lees ook deze artikelen

New will be combined with the Panerai Radiomir selection, which is the reproduction Radiomir Dark-colored Seal Ceramica 45MM. Along with coming from the two an artistic as well as specialized view,Panerai's choice to make use of high-tech materials demonstrates the actual innovative trial and error that replica watches paypal Panerai has often aspired in order to. Here, your imitational Panerai Radiomir Black Seal Ceramica 45MM wrist watches are available.