chinese muur overzicht

Actieve vakantie China

Zoals je waarschijnlijk zelf maar al te goed weet is China een erg diverse en mooie plek. Dit land is dan ook de laatste jaren erg in trek onder Nederlandse toeristen. Maar in één van de grootste landen ter wereld is het onmogelijk om alles in één vakantie te zien. Veel toeristen bezoeken dan ook slechts 1 grote stad, of gaan alleen naar de muur. En dit is eigenlijk heel jammer. Want alhoewel deze plekken zeker de moeite waard zijn om te bezoeken heeft China zoveel meer te bieden.

Wil jij binnenkort een vakantie maken hiernaartoe? Dan raden wij jou aan om een actieve vakantie te ondernemen. Wij hebben dan ook een aantal dingen op een rijtje gezet waarom deze vakanties ideaal zijn voor een land als China.

Zie meer van het land met een rondreis

We hebben het net al even behandeld, maar we vinden dit zo belangrijk dat we het nog even willen benadrukken. Door een actieve vakantie te maken zie je echt meer van het land. Dit merk je vooral als je een actieve vakantie maakt die opgesteld is door erkende ondernemingen en bureaus.

Alhoewel het onmogelijk is om alles te zien in één vakantie, is het met slim plannen wel mogelijk om een zo compleet mogelijke ervaring te krijgen. Daarom zijn rondreizen zo opgesteld dat je van alles wat te zien krijgt op een ontspannen manier.

actieve vakantie china

China leent zich heel goed voor een actieve vakantie

Er is echt heel veel te doen en zien in China. Het is ook om deze reden dat het land zich zo goed leent voor een actieve vakantie. Een goed voorbeeld hiervan is een fietsvakantie door zuidwest China. In tegenstelling tot de grote toeristische trekpleisters kan je hier China beleven zoals je dat echt wilt. Je komt langs de boeren die op de rijstvelden werken en kijkt uit over rivieren die omgeven zijn door bamboe.

Je maakt meer mee met een actieve vakantie

Iedereen die tijdens zijn vakanties de toeristische plekken opzoekt heeft hier wel ervaring mee: Alles omtrent dit soort plekken is een beetje gemaakt. Want alhoewel de bestemming authentiek kan zijn, is alles eromheen dat vaak niet. Hierdoor krijg je op heel veel plekken eigenlijk dezelfde ervaring. Als je een actieve vakantie maakt heb je hier echter veel minder last van. Je komt op plekken waar de meeste mensen niet komen, waardoor je hele pure reacties krijgt van de lokale bevolking. Dit kan bijvoorbeeld de ongefilterde ervaring zijn van een lokale Chinese markt, of simpelweg de nieuwsgierigheid en blijheid van Chinese kinderen die je onderweg tegenkomt.

Het zijn de vakanties waar je over 20 jaar nog steeds aan denkt

Als het gaat om vakanties dan wil je zeker weten dat je de tijd van je leven hebt. Toch zijn er maar weinig vakanties die je na een aantal jaren goed bij zijn gebleven. Op een mensenleven zijn dit er slechts enkelen.

Door een echte actieve vakantie naar China te maken beleef je de meest gave dingen. Dit zijn dan ook de ervaringen waar je later in je leven nog vaak aan zult denken.

Het is ook nog eens heel gezond

Een vakantie neem je vaak om even de dagelijkse sleur te ontvluchten. Door een actieve vakantie zoals een rondreis te ondernemen ben je ook heel gezond bezig. Je krijgt lekker wat beweging en bent veel in de schone frisse lucht.

Na zo’n vakantie ben je dan ook weer helemaal opgeladen met energie, creativiteit en geweldige herinneringen, en kan je de hele wereld weer aan.

ReizenReizen