Daar waar je de meeste andere landen na een aantal bezoeken wel gezien denkt te hebben, zul je jezelf in China nog elke keer blijven verbazen. Als één van ’s werelds grootste landen heeft China dusdanig veel te bieden, dat je eigenlijk nooit bent uitgekeken. Maar wat maakt China nu eigenlijk zo uniek? We vertellen het je graag!

Een fascinerende geschiedenis

De verschillende oude voorwerpen en bezienswaardigheden die je in China kunt vinden nemen je mee in de rijke geschiedenis van het land. Hoewel je jezelf tijdens een bezoek aan een wereldstad als Shanghai of Beijing waarschijnlijk niet zou kunnen indenken dat het land er enkele tientallen jaren geleden heel anders uit zag, is dit wel het geval. Veel feestdagen en gebruiken die momenteel nog steeds worden gevierd in China vinden hun oorsprong in de rijke geschiedenis van het land. Zeker als je een cultuurliefhebber bent, zul je jezelf tijdens een bezoek aan de meest indrukwekkende musea ter wereld gegarandeerd verbazen om de fascinerende geschiedenis die het land rijk is.

Geschiedenis China

Een verbluffend landschap

Ongeacht in welke regio van China je reist, zul je tijdens je trip gegarandeerd kunnen genieten van een verbluffend landschap. Met ongeveer honderd bergen die een hoogte hebben van 7000 meter, bestaat China voor ongeveer een kwart uit bergen en heuvelachtige gebieden. Maar wist je dat je in China ook enorme woestijngebieden kunt vinden? De grootste woestijn die je in het land kunt vinden heet de Gobi woestijn en is, net als de andere woestijngebieden van het land, gelegen in het noorden van China. Juist doordat het klimaat in China per regio verschilt, is het landschap per regio ook volledig anders. Daar waar je in het noorden vooral droge woestijnachtige gebieden aantreft, zul je door het regenachtige weer in Oost-China juist veel begroeiing aantreffen in deze regio. Maar niet alleen het natuurlijke landschap is in China verbluffend, ook de skylines van de grote wereldsteden die je in dit land kunt vinden zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen.

landschap China

De veelzijdige keuken

Heb je ooit  wel eens gedineerd in een Chinees restaurant in Nederland en jezelf afgevraagd of dit wel écht typisch Chinese lekkernijen zijn? Tijdens je reis naar China zul je al snel achter het antwoord komen. In China worden veel verschillende kookmethoden, waaronder roerbakken, stomen en frituren, standaard met elkaar gecombineerd. Daarnaast staat de Chinese bekend om haar vele smaakmakers, waaronder sojasaus, oestersaus en hoisinsaus. Van welke typische lekkernijen je in China kunt genieten in volledig afhankelijk van de regio waarin je reist.

In het noorden van het land wordt bijvoorbeeld de Jing-keuken gecombineerd met de Mongoolse keuken, waar vaak schapenvlees wordt verwerkt in gerechten. Doordat in het noorden van het land veelal rijst, mais, tarwe en Chinese kool wordt verbouwd, vind je deze ingrediënten ook vaak terug in de gerechten.

In het westen van het land kun je genieten van de Chuan-keuken. Een typisch kenmerk van de Chuan-keuken is dat er veelal rundvlees wordt verwerkt in de gerechten. Daarnaast worden de gerechten relatief sterkt gekruid. In het zuiden van het land overheerst de Yue-keuken, hetgeen wordt getypeerd door het gebruik van zoetzure sausen.

Tot slot kun je in het oosten van China genieten van de Shanghai-keuken. In de Shanghai-keuken worden vissoorten als krab en garnaal gecombineerd met allerlei verschillende bereidingen van rijst en tarwe. Zoals je ziet is alleen de veelzijdige keuken van China al een hele ontdekkingstocht!

Chinese keuken

Afwisseling

Een wandeling maken door één van de drukste straten van China en enkele kilometers verderop in diezelfde stad in alle rust genieten van prachtige groene tuinen. Genieten van het verbluffende landschap vanaf de Chinese Muur en later die dag genieten van de heerlijke, typische Chinese lekkernijen uit de Jing-keuken? Juist deze afwisseling zorgt ervoor dat China een ieder die het land bezoekt iets te bieden heeft. Eén ding is zeker: Een reis naar China zal je elke keer weer blijven verbazen!

China afwisseling