Yanqing

De Olympische spelen van 2022 zullen worden gehouden in Beijing, Yanqing en Zhangjiakou. De winterspelen van Beijing zijn een goede gelegenheid om niet alleen de sport locaties te bezoeken maar ook om kennis te maken met een interessant stuk geschiedenis van China. 

Yanqing ligt aan de voet van de Chinese muur en ligt maar 90 kilometer van Beijing. Je kunt deze regio dus ook bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Beijing.

The Nine-Eyes Tower

great Wall

Een van de meest schilderachtige  punten langs dit deel van de Grote Muur in het bergachtige noordwesten van het Yanqing-district. Op bijna 1.200 meter boven de zeespiegel werd de Nine-Eyes Tower – genoemd naar zijn negen ramen – ooit gebruikt als commandopost en als opslagplaats voor de soldaten die de Chinese grenzen bewaken. Op een goede dag kunnen bezoekers van de toren zelfs de skyline van Beijing in de verte zien!

Yongning Ancient City

N509FZ, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Yongning Ancient City was ooit een welvarend handelscentrum tijdens het Ming– en Qing-tijdperk. Tegenwoordig bestaat Yongning uit een mix van herbouwde historische straten en geschiedenis, waaronder het prachtige Yuhuang-paviljoen dat meer dan 1000 jaar geleden voor het eerst werd gebouwd. Naa een lange dag, kun je wat 火勺 huǒ sháo eten, een soort pannenkoek gevuld met rundvlees en kruiden.

Longqing Gorge

Muzzleflash, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Longqing Gorge is een van de beroemdste schilderachtige plekjes in de omgeving van Beijing. En elke winter komt het tot leven met prachtige ijssculpturen en oogverblindende lichtshows genaamd Longqing Gorge Ice Festival. Sinds 2016 heeft het jaarlijkse ijsfestival een Olympisch thema 

Shijinglong Ski Resort

Ski resort

Het skiresort Beijing Shijinglong, gebouwd in 1999, ligt op 80 kilometer afstand van het centrum van Beijing. Het is het eerste skigebied met complete uitrusting en faciliteiten in de omgeving van Beijing en het eerste dat kunst sneeuw gebruikt in China.

Verblijf in Yanqing

Booking.com

Winterspelen

muur en sneeuw

Winterspelen Beijing 2022

In 2022 is het de eer aan Beijing om de Olympische Winterspelen te organiseren. Hierdoor is de Chinese hoofdstad

chinese muur badaling

De Chinese muur

Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur.